01/11/2018

Una Fira de Mostres marcada per la pluja i el fred

Aproximadament 78.000 visitants han passat pel recinte firal en una 57a edició de la fira que enguany ha durat 6 dies.

Del 27 d’octubre a l’1 de novembre ha tingut lloc la 57ª fira multisectorial més gran del territori gironí: la Fira de Mostres. En la valoració prèvia a l’espera de xifres definitives, la directora de la Fira de Girona, Coralí Cunyat, ha anunciat que, en una fira que ha patit els episodis de pluja i fred d’aquests darrers dies, el número de visitants s’ha vist reduït un 11% respecte l’edició de l’any passat: “tot i que esperàvem un increment de públic degut a la durada de 6 dies, a conseqüència de la meteorologia ens haurem quedat sobre els 78.000 visitants.” “No obstant, el volum de persones que han passat és considerable, sobretot, el dia de Sant Narcís i el dia de Tot Sants, que han estat jornades fortes”, ha puntualitzat.

La directora comenta que és molt probable que el nivell de satisfacció dels expositors variï en funció de la seva ubicació (interior o exterior). Però, ha conclòs que “més enllà de la reducció del nombre de visitants, la Fira de Mostres és una gran fira que funciona molt bé, ja que així ens ho demostra el creixement en la contractació de m2, el 80% de fidelització dels expositors i el volum de negoci que s’hi genera: seguirem mantenint el format perquè segueixi sent un èxit”.

A l’espera de tenir els resultats finals de les enquestes, també esmenta que “s’han de tenir en compte la valoració de les activitats, que considerem molt positiva per l’afluència de participants”. Per exemple, a l’Escenari Gastronòmic, hi hagut un total de gairebé 900 participants en les diferents xerrades i tastos.

Arrel del conveni que es va firmar amb la Universitat de Girona  perquè s’impliquessin de manera més activa en les fires, la Fira de Girona facilita l’entrada a tots els membres de la comunitat universitària. La responsable de Promoció Econòmica de la Universitat de Girona, Isabel Coronado, ha explicat que “enguany hem tingut 5 espais a la fira que han estat tot un èxit, amb tallers i xerrades que han aconseguit fer més viva la presència de la universitat i que han posat de manifest tot el que la UdG té per aportar”.

 

Associats a
© Fira de Girona
Palau de Fires. Pg. de la Devesa, 34 - 36. E-17001 GIRONA - Tel +34 972 419 100 - Fax +34 972 208 974 - info@firagirona.com