02/11/2015

Un 82% dels expositors de la 54a Fira de Mostres manifesten la intenció de tornar a l’edició del 2016

El saló tanca les portes amb uns 90.000 visitants, procedents de 26 de les 42 comarques de Catalunya, després de cinc dies d’intensa activitat al recinte firal. 

La 54a edició de la Fira de Mostres de Girona ha tancat avui les portes després de cinc dies d’intensa activitat al Palau de Fires i al recinte exterior del parc de la Devesa. El saló ha rebut uns 90.000 visitants entre dimecres i diumenge. Tot i haver-hi un dia festiu menys, la xifra és similar a la de l’any passat. La fira ha comptat amb la presència de 383 expositors de sectors tan diferents com alimentació, decoració i construcció, industrial, motor, serveis, oci i turisme, tecnologia i mascotes. La majoria d’aquests, un 82%, ha posat de manifest la seva intenció de tornar a ser present a l’edició del 2016. Aquest any s’ha augmentat la superfície coberta d’exposició en un 22%.

La Fira de Mostres ha consolidat el seu paper de referent de la promoció econòmica de les comarques gironines i ha estat un pol d’atracció tant per als ciutadans de Girona com per als de la resta de la demarcació. Més de la meitat dels gairebé 90.000 visitants procedien de la comarca del Gironès (56%), seguits pels de la Selva

(12%) i els del Baix Empordà (9%). Els ciutadans de Girona i del seu entorn han estat els principals assistents els dies laborables i, sobretot, el dia de Sant Narcís, mentre que el cap de setmana s’ha incrementat la presència de visitants de les províncies de Barcelona, Tarragona i Lleida. Pel recinte de la Fira de Mostres hi ha passejat gent procedent de 26 de les 42 comarques de Catalunya.

Joaquim Maria Caula, vicepresident de la Cambra de Comerç de Girona i representant de Fira de Girona, s’ha mostrat satisfet per la bona resposta dels 383 expositors presents, i ha valorat molt positivament que un 82% dels mateixos hagin mostrat el seu interès a tornar l’any vinent. “És una dada molt significativa, ja que demostra que la seva satisfacció amb l’oportunitat de negoci que els brinda el certamen per fer nous contactes i per promocionar els seus productes”. Caula també ha posat èmfasi en la presència de visitants d’arreu de Catalunya, un fet que “corrobora que la Fira de Mostres és un pol d’atracció no només per als gironins, sinó també per a la resta de les comarques catalanes”.

Empreses, compradors i visitants han disposat durant cinc dies d’un espai adequat per interactuar i portar a terme les seves transaccions comercials. La Fira de Mostres és una plataforma de negoci on tothom participa de les darreres novetats i oportunitats del mercat, ja que és el punt de trobada idoni per al teixit empresarial i comercial, tant gironí com català, un espai de promoció del comerç, un desplegament de noves tecnologies i una aportació de recursos per a la modernització i la millora dels diferents sectors econòmics.

Un dels principals atractius de la 54a Fira de Mostres, que aquest any tenia com a lema ‘Compartint negoci, fent xarxa’, ha estat la presència de les franquícies al cinquè Saló de l’Emprenedoria, organitzat per l’Associació d’Empresaris i Emprenedors de Girona (AEEG). Els visitants han trobat en aquest espai l’assessorament necessari per crear una franquícia o per franquiciar el seu model de negoci. També hi han estat representats altres sectors com el de prevenció de riscos, la moda, l’energia, la consultoria, les energies renovables, la seguretat, el comerç electrònic, la formació i el màrqueting, per citar-ne alguns.

Els assistents també han pogut comprovar com la tecnologia no està renyida amb la sostenibilitat, com ha posat de manifest el sisè Ginteriors (Girona Interiorisme). Aquest saló, organitzat per la delegació gironina del Col·legi de Dissenyadors d’Interiors i Decoradors de Catalunya, ha posat de manifest que avui en dia és possible gaudir d’un habitatge sostenible que tingui espais ecoeficients, que sigui respectuós amb el medi ambient, que utilitzi energies renovables i materials artesanals elaborats amb fustes, marbres o pedres, i que al mateix temps aquest habitatge disposi de tecnologia punta per estar a l’última.

El #FiraHub s’ha estrenat amb bona resposta per part dels més petits, amb la realització de diferents tallers de pintura, de l’anxova, de sushi, de manualitats i un sobre el programa de TV3 ‘Ja t’ho faràs’, amb Rafel Vives, un espai pràctic i d’anar per feina sobre reciclatge, recuperació i treballs manuals. Els artistes emergents també hi han tingut el seu espai amb les actuacions de Lydia Torrejon, Double Chick, Joan Masdéu, Pol Cruells i Póker.

 

 

Associats a
© Fira de Girona
Palau de Fires. Pg. de la Devesa, 34 - 36. E-17001 GIRONA - Tel +34 972 419 100 - Fax +34 972 208 974 - info@firagirona.com