14/11/2016

Triple empat de guanyadors a la Fira del Col·leccionisme de Playmobil

Un premi se’n va cap a França i els altres dos cap a Catalunya en una fira que ha rebut prop de 8.000 visitants en el seu primer any.

8.000 fans dels clicks han estrenat aquest cap de setmana la primera edició de la Fira del Col·leccionisme de Playmobil al Palau de Fires de Girona, organitzada per l’associació de lleure Esplay.

En el marc de la fira, ha tingut lloc un Concurs Internacional de Diorames amb participants de diferents països europeus. El resultat del concurs ha estat un triple empat amb 29 punts cadascun segons la valoració del jurat.

Els guanyadors han estat el diorama del Rally de Catalunya de Jacquemin Yann (França), el de Joc de Trons de David Planas i Alex Rabaneda (​Riude&Clicks, ​Catalunya), i el de l’Estadi Municipal de Montilivi de David Fernández (​Riude&Clicks, ​Catalunya). El premi consisteix en 700 euros que han hagut de repartir entre els 3 equips guanyadors. Faltarà saber el premi per Votació Popular segons les butlletes d’entrada que van omplir els participants, que s’anunciarà més endavant. Pel que fa al Concurs de Diorames Infantil patrocinat per Abacus, hi va haver un total de 9 nens/nenes i tots ells van ser premiats per la seva participació.

Donada la bona acollida que ha tingut la fira, Ignasi Puig d’Esplay confirma la segona edició de cara a l’any vinent i amb la possibilitat d’ampliar els dies de celebració: “tenim la previsió d’ampliar la zona de diorames i la oferta comercial amb més presència d’altres països”, afegeix. “També es preveu una ampliació de tallers i activitats programades relacionades amb la fotografia dels clicks i el món audiovisual, i la separació de la zona de lleure infantil amb la d’exposició.”

La directora de la Fira de Girona, Coralí Cunyat afirma: “m’ha fet molta il·lusió veure tants pares encomanant la seva passió pels clicks als seus fills, podem fer una valoració excel·lent d’aquesta fira i tinc la satisfacció de dir que la incorporem en el nostre calendari anual”. Afegeix també que “a la Fira de Girona hem de ser capaços d’organitzar tot tipus d’esdeveniments, creant nous productes enfocats també al públic familiar, i una fira com aquesta ha complert tots els requisits.”

Per últim, destacar l’aparició dels Marrecs de Salt a la fira que van fer una actuació de castellers i després es van fotografiar amb un muntatge de clicks d’un castell, així com l’èxit dels tallers de stopmotion en directe per nens o el tarlà interactiu en 3D que els petits podien fer moure amb els moviments del seu cos.

 

Associats a
© Fira de Girona
Palau de Fires. Pg. de la Devesa, 34 - 36. E-17001 GIRONA - Tel +34 972 419 100 - Fax +34 972 208 974 - info@firagirona.com