15/11/2018

Tot a punt per a la setena edició del Fòrum Gastronòmic Girona

Aquest diumenge arrenca la setena edició de Fòrum Gastronòmic Girona que s’allargarà fins dimarts dia 20, convertint una vegada més la ciutat de Girona en el punt neuràlgic de la gastronomia. Després de l’èxit de les últimes edicions, especialment la de l’any passat també celebrada a Girona, el Fòrum torna a la capital gironina amb un intens programa d’activitats, una clara aposta per la qualitat i la sostenibilitat, i la presència de grans figures del món de la gastronomia com ara Joan i Josep Roca, Rodolfo Guzmán, Esther i Nacho Manzano, Pepe Solla i Xoán Crujeiras, Paco Pérez, Iolanda Bustos, o Jordi Cruz, entre molts altres.

El Fòrum de la sostenibilitat
Aquest any, en la mateixa línia que en totes les edicions dels Fòrum, però amb una aposta més reforçada, s’apostarà per la sostenibilitat en tots els àmbits. Serà un tema recurrent a les diferents ponències. Es potenciaran i es donarà visibilitat a tots els professionals i empreses que apostin pel reciclatge i l’absència de malbaratament. El mateix Fòrum també farà una aposta ferma per la correcta separació de residus que generin els expositors i les pròpies activitats.

Les principals firmes d’horeca, presents al Fòrum
La fira es consolida en cada edició com aparador de les novetats del mercat gastronòmic i horeca, i per això, moltes de les empreses que hi participen volen repetir. De fet, un 70% d’expositors d’aquesta edició ja hi han participat en altres ocasions. Un certamen que aplega una molt bona representació del que són les principals firmes del sector, així com de petits productors i distribuïdors que veuen en el Fòrum un molt bon aparador per presentar les seves novetats. El Fòrum Gastronòmic Girona també aposta per la internacionalització, per això, comptarà aquest any amb un àmplia representació d’empreses procedents d’arreu de l’estat espanyol i d’Europa.

Així mateix, per promoure l’intercanvi comercial, al Fòrum Gastronòmic Girona hi assistiran compradors procedents de Polònia -que participen en una missió comercial-, interessats en els productes que s’hi exposen en la fira. Moltes d’aquestes novetats opten enguany als Premis InnoFòrum, que reconeixen la innovació en el sector de la gastronomia. En total, aquest 2018, són 18 els productes inscrits al certamen i que optaran a tres categories: producte més innovador, packaging més creatiu i gust més original. Els candidats estaran exposats al recinte firal durant els tres dies de Fòrum Gastronòmic, i els guanyadors es coneixeran durant la primera jornada de la fira.

Tota la notícia aquí.

 

Associats a
© Fira de Girona
Palau de Fires. Pg. de la Devesa, 34 - 36. E-17001 GIRONA - Tel +34 972 419 100 - Fax +34 972 208 974 - info@firagirona.com