11/11/2016

Obre portes la primera Fira del Col·lecionisme de Playmobil de Girona

Els dies 12 i 13 de novembre, el Palau Firal serà el punt de trobada dels col·leccionistes, expositors i fans de la històrica marca alemanya de joguines.

Aquest cap de setmana, el Palau de Fires de Girona acull la primera edició de la Fira de Playmobil de Girona, un “parc temàtic”, farcit d’activitats adreçades al públic infantil i familiar, que busca estimular la creativitat i la cultura Playmobil. L’esdeveniment, organitzat per Esplay, lleure educatiu en família, té un preu de 3€ per adult i entrada gratuïta pels menors de 2 anys, i es podrà veure fins diumenge en horari intensiu entre les 10 i les 20h. Ignasi Puig, organitzador de l’acte, afirma que “si Girona acull la Fira de Playmobil i se la fa pròpia, la ciutat es pot convertir en un referent europeu en pocs anys”. Per la seva banda, la directora de la Fira de Girona, Coralí Cunyat, s’ha mostrat contenta amb la iniciativa perquè, segons ha explicat, “tant el 50% dels dioramistes com el 50% dels expositors són de procedència internacional, sobretot d’Alemanya i França”.

Dissabte, la mostra comptarà amb la presència d’un grup d’11 persones de la ONCE, 6 de les quals amb discapacitats visuals, que a partir de les 11h estrenaran un diorama sensorial especialment pensat per a persones amb discapacitat. L’eina els permetrà tocar els playmobils i desenvolupar la resta de sentits en una recreació de l’Empúries romana. El mateix dia s’inaugurarà també l’exposició de fotos de l’instagramer Toti Bonhome, expert en l’art d’explicar històries a través dels clicks. Bonhome, que compta amb més d’11.000 seguidors a Instagram, farà acte de presència a l’exposició a partir de les 12h. A banda, des de les 10 i fins a les 14h, la Fira acollirà el Concurs Infantil de Diorames patrocinat per Abacus, on els nens inscrits construiran els seus diorames en directe per tal de promoure la cultura Playmobil i estimular el seu desenvolupament creatiu. Hi haurà 3 categories: Iniciació (fins als 6 anys), Infantil (7-11 anys) i Júnior (12-16 anys).

Pel que fa a diumenge, destaca l’entrega de premis del Concurs de Fotografia ClickGirona, patrocinat per la botiga Zeppelin i que tindrà lloc a les 12h. L’objectiu del concurs és mostrar diferents escenaris de Girona il·lustrats amb personatges de Playmobil. Més tard, a les 19h, es donarà pas a l’entrega de premis del Concurs Infantil de Diorames i, a continuació, es farà la del Jurat del Concurs Internacional de Diorames. Per últim, se sortejaran els 2 lots de 60 figures i llibres de Playmobil de Planeta de Agostini entre tots els visitants de la fira.

 

Com a activitats paral·leles, l’esdeveniment posarà a l’abast del públic una galeria de figures gegants Playmobil, que mostrarà 11 figures de 160 cm d’alçada; una zona de jocs, i diversos tallers de creativitat o un espai digital amb una titella interactiva del Tarlà i un taller d’animació, entre altres. A més a més, 10 establiments associats a Girona Centre Eix Comercial configuraran una ruta d’aparadors amb diorames i figures Playmobil fora de catàleg i creats especialment per a l’ocasió.

 

 

  

 

 

Associats a
© Fira de Girona
Palau de Fires. Pg. de la Devesa, 34 - 36. E-17001 GIRONA - Tel +34 972 419 100 - Fax +34 972 208 974 - info@firagirona.com