14/05/2018

Llum verd a les obres que s’han de fer al Palau de Fires de Girona al juny

La més destacada és la construcció de l’accés principal a la façana que dona a la Devesa

La junta de govern local de l’Ajuntament de Girona va aprovar ahir al matí les llicències d’obres que han de permetre remodelar el Palau de Fires de Girona per “convertir-lo en un equipament més modern i adaptat a les noves necessitats de la ciutat i del sector de congressos, fires i esdeveniments”, segons destaca el consistori.

La previsió és que les obres puguin començar al mes de juny i estiguin acabades al setembre.

Aquestes són les obres que va fer servir d’argument Fira de Girona per denegar a la Fundació Princesa de Girona la celebració dels seus premis anuals a l’Auditori.

Principals actuacions

L’actuació més destacada que es portarà a terme serà la construcció del nou accés principal a l’equipament, que es farà a través de la façana est –la que dona al parc de la Devesa– i on predominarà de manera destacada el vidre.

A més, també s’adequaran les instal·lacions a la normativa de seguretat i antiincendis i es prendran les mesures necessàries en matèria d’accessibilitat.

Està previst que en una segona fase d’obres s’actuï a les sales de reunions, l’espai de la llotja de contractació i el restaurant de l’edifici.

A banda de les llicències d’obres, també es va atorgar ahir de manera provisional –subjecta a l’execució de les obres previstes– la llicència municipal recreativa per a multiactivitat per a Fira de Girona per tal d’ampliar les activitats i els serveis que ofereix l’equipament firal.

Trenta anys sense obres

El Palau de Fires es va construir el 1987 i fins ara no s’hi havia fet cap actuació integral, llevat d’obres menors i del tancament de l’aparcament. “Aquest és el primer pas per dignificar el Palau de Fires i fer que esdevingui un equipament adequat al segle XXI, a l’altura de la qualitat dels esdeveniments que hi tenen lloc”, va assegurar ahir l’alcaldessa, Marta Madrenas.

Font: L. Artigas. El Punt Avui

 

Associats a
© Fira de Girona
Palau de Fires. Pg. de la Devesa, 34 - 36. E-17001 GIRONA - Tel +34 972 419 100 - Fax +34 972 208 974 - info@firagirona.com