11/03/2016

L’Exposició Internacional Canina compleix 20 anys

L’exposició és oberta al públic amb un preu d’entrada de 6€ els adults i 4€ els nens, la tercera edat i els gossos.

El recinte de la Fira de Girona acull el proper 19 i 20 de març la XX Exposició Internacional Canina organitzada per l’Associació Canina Unió Cinòfila de Catalunya. Aquesta és l’exposició de bellesa on s’atorguen punts per participar en el Campionat de Bellesa d’Espanya i en el Campionat Internacional.

Compta amb la presència d’una gran quantitat de participants estrangers, ja que per optar al Campionat Internacional és necessari aconseguir quatre CACIB (Certificat d’Aptitud pel Campionat Internacional de Bellesa) de tres països diferents, i Girona per la seva localització geogràfica és un enclavament atractiu pel participant forà.

Les exposicions de bellesa consisteixen en valorar als exemplars segons la seva major o menor sintonia amb el seu estàndard racial. En aquest aspecte, es verifiquen tant les seves característiques físiques com temperamentals o motrius, conforme a les funcions pròpies de cada raça.

Donat que compten amb un gran nombre d’exemplars, les races es reparteixen entre els dos dies: dissabte amb terriers, teckels, gossos de trineu, primitius, gossos i gossos de rastre i caça, i diumenge amb gossos de pastor, de guarda i defensa, gossos de companyia, llebrers i gossos de mostra. Les valoracions es realitzen mitjançant un ordre establert per classes i sexes fins a determinar el millor exemplar de cada raça, que seran els que competiran en la final.

Tradicionalment, en aquesta exposició també es realitza el lliurament de premis als gossos que han obtingut les qualificacions suficients per obtenir el Campionat de Catalunya de l’any anterior, portant a terme la final absoluta per triar els millors entre tots els campions, tant joves com adults.

L’exposició és oberta al públic de 10 a 18h amb un preu d’entrada de 6€ els adults i 4€ els nens, la tercera edat i els gossos. Per accedir al recinte, els gossos han d’estar obligatòriament identificats mitjançant microxip i és recomanable que portin la cartilla sanitària.

 

Associats a
© Fira de Girona
Palau de Fires. Pg. de la Devesa, 34 - 36. E-17001 GIRONA - Tel +34 972 419 100 - Fax +34 972 208 974 - info@firagirona.com