13/04/2016

L’ExpoJove s’enlaira per 11a vegada amb un gran èxit d’assistència

 

El saló agafa embranzida per a 4 dies amb múltiples xerrades i tallers per guiar al jovent en les decisions sobre el seu futur.

Aquest matí el saló d’ensenyament de les comarques gironines ha obert les seves portes ple de gom a gom amb una oferta d’una quarantena de xerrades i tallers i més de 70 expositors dedicats a orientar estudiants, pares, professors i tutors sobre el futur educatiu dels joves. La inauguració d’enguany s’ha celebrat en un format innovador amb la simulació d’un plató on els alumnes de l’escola GIFOG i Eram han entrevistat en directe a les autoritats que han assistit a l’acte. “Els pares han de ser la guia dels fills”, ha puntualitzat el president del Consell Comarcal Jaume Busquets, qui ha destacat la rellevància del saló com a referent de les comarques gironines amb 11 anys de recorregut. La consellera d’Ensenyament de la Generalitat, Meritxell Ruiz, ha remarcat que la realització de fires d’ensenyament com aquesta és “imprescindible”, mentre que l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha afirmat que “Girona és una ciutat educadora”. L’alcaldessa també ha volgut fer èmfasi en el fet que “aquest any el saló obre divendres a la tarda i dissabte el matí per incentivar a que els joves vinguin amb les seves famílies perquè són qui els ha d’acompanyar en aquests moments del seu trajecte vital”.

Fins dissabte al matí, els visitants del saló podran gaudir d’activitats permanents com demostracions pràctiques de tots els cicles formatius de grau mitjà i grau superior (estètica, mecànica, disseny, hostaleria, comerç, electrònica, etc.), els jocs del taller Salutacció amb hàbits de salut per a joves, el II concurs de fotografia Atrapa la falta o provar el cotxe elèctric de l’Escola Tècnica Girona guanyador del campionat escolar Electrocat 2015. Les xerrades estan repartides en les diferents sales del Palau Firal entre les seccions de Formació, Ocupació, +Recursos, Salut i Experiència segons la temàtica: beques, Formació Professional, estudis a l’estranger, emprenedoria, accés a la universitat, garantia juvenil i voluntariat, entre d’altres. Aquest matí també ha tingut lloc la xerrada d’un dels personatges més mediàtics, el Campió d’Espanya de Velocitat Xavier Pinsach, i divendres tindran lloc les xerrades de Patry Jordan, la youtuber de bellesa més famosa del país i el director fundador del Diari Ara, Carles Capdevila, que ja fa més d’una setmana que ha esgotat les localitats. Encara hi ha inscripcions obertes a les ponències que es poden realitzar des de la web www.firagirona.com. L’entrada és gratuïta i l’horari d’obertura al públic és dimecres i dijous de 9 a 15h, divendres de 9h a 19h i dissabte de 10 a 15h.

 

 

Associats a
© Fira de Girona
Palau de Fires. Pg. de la Devesa, 34 - 36. E-17001 GIRONA - Tel +34 972 419 100 - Fax +34 972 208 974 - info@firagirona.com