31/03/2017

L’ExpoJove compleix 12 anys d’orientació juvenil

Del 5 al 7 d’abril el saló obrirà les seves portes per oferir assessorament i informació sobre sortides formatives i laborals

La xerrada de dos actors de la sèrie “Merlí” o la Jornada de Difusió de la FP Dual organitzada per la Generalitat són algunes de les novetats d’enguany

El Palau de Fires de Girona es converteix en el punt de referència de la formació i l’ocupació juvenil de les comarques gironines del 5 al 7 d’abril amb a un saló que arriba a la seva 12ª edició.

Una setantena d’expositors en un espai de 8.000 m2 i una quarantena de xerrades i tallers repartits en 5 sales de conferències conformen l’ExpoJove 2017, tot plegat amb l’objectiu de donar resposta a centenars de preguntes dels joves que comencen a traçar el seu futur, ja sigui per estudiar, emprendre o posar-se a treballar.

La directora de la Fira de Girona, Coralí Cunyat, afirma que “L’Expojove és un saló de referència a Catalunya, així ho demostra el creixement de visitants any rere any que, en la passada edició, arribava als 8.000 joves.” A més, assenyala que es tracta “d’una fira molt enriquidora i que ens il·lusiona molt organitzar; poder ajudar als joves a conèixer quines opcions tenen i a créixer personalment és quelcom que no té preu.”

L’objectiu primordial del saló es el d’orientar als joves en la presa de decisions i informar sobre temes diversos com beques, estudis a l’estranger, emprenedoria, idiomes, carreres universitàries, sortides laborals, formació professional, voluntariat i molt més.

Espai d’exhibició

Pel que fa als expositors, Cunyat agraeix que “el fet d’haver rebut més implicació de les institucions ens permet créixer en contingut en una fira decididament pensada pels joves” i en destaca també la notable ampliació de m2 per part de participants com la Universitat de Girona.

Durant 3 dies es donarà informació actualitzada en més de 70 expositors i es faran demostracions pràctiques d’activitats dels centres de Formació Professional, els estudis universitaris, les acadèmies i escoles privades d’idiomes, estètica, audiovisuals, mecànica, disseny, turisme, monitors de lleure i altres estudis superiors i complementaris.

Xerrades i assessorament personalitzat

Aquest any, l’ExpoJove estrena una sèrie d’activitats que inclouen l’experiència de testimonis diversos i l’assessorament personalitzat. Una de les xerrades estrella és Què implica ser actor de la sèrie Merlí? en que els actors Marcos de Franz i Candela Antón explicaran el seu pas per la sèrie i com es combina la vida personal, formativa i laboral d’un jove actor.

Una altra conferència amb testimonis de pes és Experiències de joves en els camps de refugiats. I jo…què puc fer?, amb dos voluntaris que han estat treballant en campaments de refugiats de Grècia i el Líban. En un altre sentit, la Policia Municipal de Girona també impartirà una xerrada sobre els anomenats “facilitadors 3.0”, els protagonistes d’un pla pilot per detectar de forma precoç el ciberassetjament a les escoles, implicant els menors com a eina principal de detecció.

Llegir tota la nota aquí

 

 

Associats a
© Fira de Girona
Palau de Fires. Pg. de la Devesa, 34 - 36. E-17001 GIRONA - Tel +34 972 419 100 - Fax +34 972 208 974 - info@firagirona.com