20/10/2016

La Fira de Mostres vol atraure un públic més heterogeni i juvenil a través de nous escenaris, tallers, exposicions i serveis de formació

Hi haurà 385 expositors, que han contractat 11.922 m2 de superfície, un 14% més que al 2015.
La 55a edició tindrà lloc del 28 d’octubre a l’1 de novembre al Palau de Fires de Girona.

El Palau de Fires de Girona serà l’escenari, del 28 d’octubre a l’1 de novembre, de la Fira de Mostres 2016, que s’inaugurarà el dia 28 a les 11 del matí a l’accés a la Fira per la Devesa, davant la plaça de la Sardana. L’objectiu d’aquesta 55a edició de la Fira és atraure un públic més ampli tant de professionals com de visitants en general i donar a conèixer la mostra als joves interessats en els negocis i l’emprenedoria. En aquest sentit s’han introduït una sèrie de novetats com ara els escenaris gastronòmic i d’emprenedoria, tallers de bricolatge, jardineria i decoració i serveis de formació per a empreses, i s’ha ampliat l’oferta gastronòmica. També, per primer cop, s’editarà una revista de la Fira de Mostres amb informació divulgativa i d’interès sobre els diversos sectors del saló i es farà una prova pilot a través de l’aplicació per a dispositius mòbils Zonetacts. El pressupost total de la Fira ascendeix a 531.450 euros.

El president del comitè executiu i la directora de Fira de Girona, Domènec Espadalé i Coralí Cunyat, han presentat aquest migdia als mitjans de comunicació les principals novetats de la present edició de la Fira. Espadalé ha manifestat el seu orgull pel fet que “any rere any es demostra que aquesta és la fira de promoció econòmica de referència, no només a les comarques gironines sinó fins i tot de Catalunya”. Cunyat hi ha afegit que “la nostra voluntat és continuar sent aquest referent” i ha dit que “l’alta participació d’expositors ens demostra que les vendes a través de la Fira funcionen”. Cunyat ha explicat que la Fira representa un impacte econòmic important a la ciutat de Girona i que, per tant, “té un paper rellevant en la dinamització econòmica de la ciutat”.

El saló de referència de la promoció econòmica a Girona ocuparà una superfície de 45.000 metres quadrats al recinte firal, entre el Palau de Fires i el recinte exterior del Parc de la Devesa, i acollirà 385 expositors dels sectors d’emprenedoria, tecnologia, serveis i turisme (35%); alimentació (16%); decoració i construcció (30%); i industrial, del motor i exteriors (19%). Un 38% dels expositors són d’empreses de la ciutat de Girona, un 35% de la demarcació de Girona, un 15% de la de Barcelona, i el 12% precedeixen de la resta del territori català i de Madrid i França. En aquesta edició els expositors han contractat un total d’11.922 metres quadrats per als seus estands, xifra que representa un 14% més que en l’edició anterior i que significa, per tant, un 14% més de facturació per a la Fira. Aquestes xifres s’acosten als nivells de facturació assolits als anys 2009-2010, “els expositors tornen a invertir com a les èpoques més bones i això fa que puguem parlar d’una certa recuperació”, segons la directora de Fira de Girona. La previsió aquest any és que se superin els 90.000 visitants que es van registrar al 2015, als quals s’ofereix un espai de promoció del comerç, un desplegament de noves tecnologies i una aportació de recursos per a la modernització dels diferents sectors econòmics.

La Fira es presenta com una exhibició multidisciplinària que comprèn tot el ventall alimentari, industrial, tecnològic, de decoració, construcció, oci i turisme de les comarques gironines i de Catalunya, una plataforma de negoci on empreses, compradors i visitants participen de les darreres novetats i oportunitats del mercat, i un punt de trobada del teixit empresarial. La mostra ofereix a les empreses, compradors i visitants un espai idoni per interactuar i portar a terme les seves transaccions comercials, conjuntament amb tot un seguit d’activitats complementàries com ara presentacions de serveis i productes, jornades, exhibicions, xerrades i concursos.

 

Associats a
© Fira de Girona
Palau de Fires. Pg. de la Devesa, 34 - 36. E-17001 GIRONA - Tel +34 972 419 100 - Fax +34 972 208 974 - info@firagirona.com