02/11/2016

La Fira de Mostres tanca amb bones sensacions de vendes i de públic

La directora Coralí Cunyat fa un balanç inicial positiu afirmant que els expositors han tingut més volum de negoci i que la fira ha guanyat públic jove.

La Fira de Mostres de Girona va tancar ahir al vespre la seva 55a edició després de cinc dies d’activitat. Quan encara no hi ha dades definitives, tot apunta que les xifres seran molt positives. La directora de la fira, Coralí Cunyat, va avançar que els expositors estan “molt satisfets perquè hi ha hagut més confirmacions de negoci i un públic més interessat a provar el producte i a buscar coses concretes per comprar”. A nivell de visitants, excepte el divendres, que va ser més fluix, la resta de dies hi ha hagut més afluència que altres anys, sent especialment fort dilluns, malgrat ser dia laborable.

Enguany hi ha hagut un total de 385 expositors i un 14% més de superfície contractada per les empreses, un fet que fa pensar als organitzadors que aquesta edició ha estat l’inici d’una “nova etapa”, en què es deixarà enrere la “frenada” que s’havia viscut a nivell de contractació d’espais en els últims anys.

No hi ha dades oficials, però tot apunta que aquesta 55a edició de la Fira de Mostres de Girona ha tancat amb bons resultats. “Estem molt satisfets perquè, a falta de tenir xifres definitives, preveiem que les dades de volum de negoci –contractes formalitzats– i de públic seran positives”, va afirmar ahir a la tarda la directora, Coralí Cunyat, que va recordar que aquesta és una fira multisectorial “que fa de plataforma per donar a conèixer el teixit productiu de la demarcació”.

Nova etapa
Cunyat va iniciar el balanç referint-se a l’inici d’una “nova etapa”, que es preveu que deixi enrere la “frenada” viscuda en els últims anys a nivell de contractació d’espais. De fet, ja quan es preparava aquesta 55a edició es va veure un comportament diferent, en el sentit que les empreses ho van demanar abans. Això va anar acompanyat, a més, de la contractació d’un 14% més de superfície contractada per les empreses respecte a l’any anterior.

Enguany confien tenir dades més detallades sobre el volum de negoci i les operacions dels expositors a través d’una enquesta més complerta que altres anys. Els resultats es donaran a conèixer en els dies vinents, juntament amb els de públic. El que sí que va avançar Cunyat és que les empreses els han transmès que hi ha hagut un nombre més elevat de confirmacions de negoci a la mateixa fira i que s’han trobat amb un públic que ha mostrat més interès a provar els productes.

Pel que fa a l’objectiu d’acostar-se a un públic més jove, tal com s’havien fixat en aquesta edició, Cunyat va afirmar haver-ho aconseguit basant-se en dos aspectes. D’una banda, l’App de la fira havia registrat unes 2.000 descàrregues el dilluns, on s’hi incloïa una entrada gratuïta de la fira, i de l’altra, també fins abans-d’ahir, hi havia hagut uns 400 universitaris que havien utilitzat el carnet d’estudiant per accedir-hi sense pagar. A més a més, també els consta que les activitats que s’havien programat per a un públic jove han tingut una bona participació.

Aquesta darrera edició, que va començar divendres passat, tenia, entre les novetats, un espai gastronòmic i tallers de jardineria i bricolatge decoratiu. El certamen, que serveix per fer una radiografia a l’economia gironina, s’estenia en un total de 45.000 metres quadrats i tenia 385 expositors. La xifra era similar a l’any passat però ha crescut un 14% a nivell de superfície contractada per les empreses. Sobretot, pel que feia a la zona exterior de la Devesa, on hi havia les firmes de maquinària i construcció. La Fira de Mostres té un pressupost de 531.450 euros. En l’edició anterior hi va haver 90.000 visitants.

Premi a la novetat
D’altra banda, ahir a la tarda, la fira i el Col·legi de Decoradors i Dissenyadors d’Interiors van lliurar a l’empresa D’Interiors Girona el premi Producte Novetat GiInteriors 2016. L’elecció es va fer a partir dels vots del públic i de l’opinió d’un jurat. El producte guanyador té el nom d’Unic Pools Es tracta d’una gama de piscines lleugeres construïdes en base d’escuma ideals per instal·lar en àtics i terrasses que no suportarien el pes d’una piscina convencional. Segons els creadors del producte, aquestes piscines tenen la mateixa resistència i garantia respecte a l’aigua que les de formigó.

FONT: El Punt Avui

 

 

Associats a
© Fira de Girona
Palau de Fires. Pg. de la Devesa, 34 - 36. E-17001 GIRONA - Tel +34 972 419 100 - Fax +34 972 208 974 - info@firagirona.com