28/10/2022

La 60a Fira de Mostres de Girona obre posant en valor la resiliència de les empreses gironines

S’inaugura la 60a edició del saló gironí, que fins l’1 de novembre acull 278 expositors i manté l’Escenari Gastronòmic i el Saló de l’Emprenedoria com a espais principals.
Marta Madrenas, Miquel Noguer, Laia Cañigueral i Jaume Fàbrega assisteixen a la inauguració de l’esdeveniment.

La 60a edició de la Fira de Mostres de Girona ha obert les portes aquest matí al Palau de Fires com l’esdeveniment multisectorial més important de les comarques gironines. El saló organitzat per Fira de Girona compta amb 278 expositors i obre entre les 10 del matí i les 8 del vespre fins el dimarts 1 de novembre. La Fira de Mostres, inclosa en el programa d’actes de les Fires de Sant Narcís, s’ha inaugurat amb els parlaments de Marta Madrenas, alcaldessa de Girona i presidenta del Patronat de Fira de Girona; Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona; Laia Cañigueral, delegada del Govern de la Generalitat de Catalunya a Girona, i Jaume Fàbrega, president de la Cambra de Comerç de Girona i del Comitè Executiu de Fira de Girona. Paral·lelament hi ha un centenar d’activitats, xerrades i tasts en els espais Escenari Gastronòmic i Saló de l’Emprenedoria, i una exposició que repassa les 60 edicions de la fira.

Jaume Fàbrega ha explicat que el 2022 “és l’any del retorn a la plena normalitat, no hem recuperat tot el que la pandèmia ens va prendre, però hem enfortit l’aliança entre la Fira i les empreses gironines; estem en el camí per tornar a posar la màquina a velocitat de creuer. L’economia gironina s’està preparant per l’obligada transició verda, per la transformació digital i per la transició sanitària amb el futur hub de salut del nou Trueta”. El president de la Cambra de Comerç i del Comitè Executiu de Fira de Girona ha afegit que “a Girona hi ha 5.000 empreses que exporten bens i serveis a l’estranger. Aquest és l’any de la recuperació turística, però també hi ha un increment de costos i de reducció del marge de benefici que afecta a tots els sectors. És una de les principals amenaces del sector econòmic, però les empreses gironines no s’espanten davant les incerteses i han mostrat una resiliència que els honora”.

(…)

veure tota la nota aquí

 

Associats a
© Fira de Girona
Palau de Fires. Pg. de la Devesa, 34 - 36. E-17001 GIRONA - Tel +34 972 419 100 - Fax +34 972 208 974 - info@firagirona.com