09/02/2017

La 5a edició del Girocàmping s’internacionalitza amb la presència de quatre països

La fira de càmpings i parcs de vacances se celebrarà del 2 al 5 de març al Palau de Fires de Girona.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el diputat i vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Jaume Dulsat; el director dels Serveis Territorials d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, Ferran Roquer, i el president de l’Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, han presentat aquest matí la cinquena edició del Girocàmping, la fira de càmpings i parcs de vacances, que tindrà lloc del 2 al 5 de març al Palau de Fires de Girona. L’edició d’aquest aquest any comptarà amb la presència de participants de l’Estat espanyol, França, Portugal i Itàlia i té com a destinació convidada la regió italiana del Vèneto.

Una de les principals novetats d’enguany any són les jornades destinades als professionals, que es potencien. Aquest any estan centrades en la sostenibilitat, tenint en compte que el 2017 és l’Any Internacional del Turisme Sostenible. Així, divendres 3 de març, s’han previst dues taules rodones amb representants del sector públic, privat i acadèmic experts en aquesta matèria. En aquesta línia, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha posat de relleu aquesta consciència que “les empreses catalanes sempre tenen i mantenen sobre la importància del medi ambient i la seva preservació”.

La fira, organitzada per l’Associació de Càmpings de Girona, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i l’Agència Catalana de Turisme, reunirà en aquesta edició més d’un centenar d’expositors i s’ampliarà en 1.200 metres quadrats, per poder encabir el sector de les autocaravanes, caravanes i accessoris de càmping. Madrenas ha volgut manifestar la satisfacció que “Girona tingui un paper important en la dinamització de territori”, alhora que ha posat èmfasi en la importància de la col·laboració de totes les administracions per fer possible “una fira única” a l’Estat espanyol.

Girocàmping té com a objectiu donar a conèixer el món del càmping, sobretot a l’Estat espanyol, on només el 5% dels turistes són campistes. Aquesta xifra ha crescut lleugerament en els últims anys però encara hi ha molt camí per recórrer, tal com ha manifestat Miquel Gotanegra, president de l’Associació de Càmpings de Girona. Segons dades de l’associació, la més antiga de l’Estat espanyol, amb més de 72 associats i amb una oferta de 120.000 places d’allotjament, els càmpings de les comarques gironines han invertit en els darrers anys 45,5 milions per consolidar-se com a oferta turística capdavantera.

 

Associats a
© Fira de Girona
Palau de Fires. Pg. de la Devesa, 34 - 36. E-17001 GIRONA - Tel +34 972 419 100 - Fax +34 972 208 974 - info@firagirona.com