19/06/2019

La 5a edició del Festival de Música en Família de Girona reuneix més de 20.000 persones el cap de setmana

Més de 30 concerts han fet gaudir de la música a grans i petits, i a la programació enguany s’hi ha sumat un espai comercial a Fira de Girona dirigit a les famílies

Milers de famílies d’arreu de Catalunya han gaudit de la música en família aquest cap de setmana al Festivalot de Girona. Una molt atractiva programació de concerts de diversos estils programats a l’Auditori de Girona i La Devesa, sumada a un espai comercial d’activitats per a nens i nenes (Festivalot Market) i una àmplia zona de foodtrucks ha reunit unes 20.000 persones en la cinquena edició d’un Festival organitzat pel grup Els Amics de les Arts. L’èxit i la singularitat rau, segons els organitzadors, en la fórmula única de concerts, serveis a les famílies i un 75% de programació gratuïta. Els concerts de grups ‘de grans’ adaptats amb formats pensats per als més petits (Doctor Prats, Obeses,Joan Dausà, The Sey Sisters o Nyandú, entre altres), així com una àmplia programació de concerts familiars (El Pot Petit, Xiula, Macedònia, Reggae per Xics o Jordi Tonietti) han fet ballar a famílies vingudes d’arreu per viure aquesta 5a edició del Festivalot.

Els Amics de les Arts també han protagonitzat un dels moments més destacats del Festivalot amb un concert en acústic sorpresa per al públic del festival que han improvisat el diumenge a la tarda. El grup no fa concerts a Catalunya l’any 2019 ja que actualment estan gravant el seu proper disc, que es podrà escoltar a principis de l’any 2020.

El Festivalot ha integrat de nou a la seva programació actuacions d’escoles i escoles de música, així com algunes accions dirigides a obrir el festival a tothom, fent especial incís a les famílies de Girona i rodalies amb menys recursos. El festival enguany s’ha col·laborat amb el casal dels Infants de Salt, Xaropclown i amb l’Associació Bufa la Bombolla. S’han regalat entrades a diverses entitats i s’ha comptat amb la col·laboració musical d’escoles que treballen amb projectes relacionats amb la inserció social a través de la música.

Des de l’organització es valora molt positivament el creixement que ha tingut el Festivalot i es subratlla que es vol continuar amb la línia d’oferir un festival de música en família obert a tothom i on grans i petits puguin gaudir de la música en directe. L’ampliació del Festivalot Market fa que el Festivalot es posicioni com un model únic de festival família on es combina una programació de concerts per a totes les edats, una fira comercial dirigida a les famílies i un ampli espai de foodtrucks.

Per més informació i entrevistes: Rita Peré (669867115; rita@pistatxo.cat)

 

Associats a
© Fira de Girona
Palau de Fires. Pg. de la Devesa, 34 - 36. E-17001 GIRONA - Tel +34 972 419 100 - Fax +34 972 208 974 - info@firagirona.com