19/02/2018

La 2a edició del #wasteinprogress s’internacionalitza amb públic procedent de Bèlgica, Portugal, Regne Unit i Bolívia

El Fòrum reunirà 8 casos d’èxit de recollida selectiva en regions turístiques i grans esdeveniments com l’Oktoberfest de Munich o els parcs temàtics Disneyland de Califòrnia.
Hi participaran professionals del món del turisme i del reciclatge com la Directora de la Masia del Celler de Can Roca, Héloïse Vilaseca, i la Directora de l’Àrea d’Economia Circular de l’Agència de Residus de Catalunya, Pilar Chiva.

La segona edició del #wasteinprogress – Fòrum Internacional de Residus es consolida com a congrés internacional després que s’hagin inscrit persones provinents de Bèlgica, Portugal, Regne Unit i Bolívia, a banda del gran gruix de públic que vindrà de Catalunya i la resta de l’Estat Espanyol. L’esdeveniment, que tindrà lloc del 21 i al 23 de febrer al Palau de Fires de Girona, reunirà 8 casos d’èxit de tot el món que són referents en la gestió de residus en regions turístiques i grans esdeveniments. Les experiències presentades a l’espai Turisme for progress seran l’illa de Krk (Croàcia), la Val di Fiemme (Itàlia), Taipei (Taiwan), l’illa de Sardenya (Itàlia) i Sant Llorenç de Cardassar (Mallorca), a més dels responsables del Giro d’Itàlia, els parcs temàtics Disneyland de Califòrnia i de l’Oktoberfest de Munich.
Alguns dels casos exposats en el #wasteinprogress són poblacions que acostumen a rebre molt turisme al llarg de l’any, com Taipei (Taiwan) que amb 2,5 milions d’habitants acull anualment 7,5 milions de visitants. Aquesta ciutat, que és un centre econòmic i polític important a l’illa, ha implementat polítiques de recollida de residus que li han permès arribar al 67% de recollida selectiva. També l’illa de Krk (Croàcia) multiplica la seva població per 7 durant l’estiu, passant de 20.000 a 135.000 habitants, i actualment està desenvolupant un procés de recollida selectiva que permetrà en uns anys arribar a un 75%. A la costa mallorquina es troba el municipi de Sant Llorenç Des Cardassar, que té una oferta de més de 25.000 places hoteleres i ha implementat un sistema de bonificacions de la taxa d’escombraries que permet una recollida del 56%.

Un dels grans atractius d’aquesta nova edició és la presentació de casos d’èxit de grans esdeveniments com el Giro d’Itàlia o l’Oktoberfest, que cada any reben milions de visitants. En el cas de la competició ciclista, des del 2015 promouen la correcta separació de residus i actualment arriben a un 89% de recollida selectiva. Una altra de les ponències destacades serà la que impartirà el gerent de l’àrea d’integració ambiental de Disneyland, que explicarà com aconsegueixen resultats superiors al 90% de recollida selectiva en algunes de les àrees temàtiques dels seus parcs.

Veure tota la nota aquí.

 

Associats a
© Fira de Girona
Palau de Fires. Pg. de la Devesa, 34 - 36. E-17001 GIRONA - Tel +34 972 419 100 - Fax +34 972 208 974 - info@firagirona.com