Girona, tres vegades immortal

Girona és una ciutat i un municipi del nord-est de Catalunya, capital de la comarca del Gironès i de la província de Girona. Pertany a l’àmbit de les Comarques Gironines.

La ciutat es troba a la confluència de quatre rius: el Ter, l’Onyar, el Güell i el Galligants, a una alçada de 75 m sobre el nivell del mar. El seu terme municipal limita al nord amb Sant Julià de Ramis i Sarrià de Ter, a l’est amb Celrà, al sud-est amb Juià i Quart, al sud-oest amb Fornells de la Selva, Vilablareix i Salt, i a l’oest amb Sant Gregori.

El seu nucli històric, o Barri Vell, és un dels més evocadors d’Europa, i compta amb elements monumentals únics al continent. Es troba delimitat per l’anomenat passeig de la Muralla, el camí de ronda de les antigues muralles carolíngies (s. IX) i de la baixa edat mitjana (s. XIV i XV). Entre els seus monuments destaquen el Call (antic barri jueu, dels més ben conservats d’Espanya), i també les famoses i acolorides Cases de l’Onyar. A dalt de tot hi ha la Catedral, d’una grandíssima nau única, que és la més ampla del món en estil gòtic.

Turisme Ajuntament

Aeroport Girona

Transport

Allotjament

Girona és una antiga i noble ciutat que presenta un dels conjunts monumentals més importants del país –si no és el més important–, i de la qual, malgrat trobar-se emplaçada sobre la Via Augusta, que, grosso modo, continua essent el camí de penetració del país, no és coneguda com mereix la impressionant, pètria dignitat

Josep Pla, Guia de Catalunya


 

Posa’t en contacte amb la Fira

Pg. de la Devesa, 34-36
E-17001 GIRONA
Tel +34 972 419 100
Fax +34 972 208 974
info@firagirona.com

  Nom i cognoms*

  Empresa

  Telèfon

  Correu electrònic*

  Consulta

  He llegit i accepto la política de privacitat.

  Associats a
  © Fira de Girona
  Palau de Fires. Pg. de la Devesa, 34 - 36. E-17001 GIRONA - Tel +34 972 419 100 - Fax +34 972 208 974 - info@firagirona.com