14/09/2018

Girona tornarà a ser el punt de trobada de la gastronomia

El Fòrum Gastronòmic se celebrarà els dies 18, 19 i 20 de novembre

El Palau de Fires i Palau de Congressos de Girona acolliran, un any més, el Fòrum Gastronòmic que comptarà nombroses activitats entre les que destaquen sessions magistrals de cuina en directe protagonitzades per reconeguts cuiners, tallers amb tast, premis i concursos, etc. a més d’una fira en la que hi participaran les millors empreses del sector foodservice.

Internacionalització
Per promoure l’intercanvi comercial, el Fòrum Gastronòmic Girona comptarà amb missions inverses amb compradors procedents de Bèlgica i Polònia interessats en els productes presents a la fira.

Auditori i tallers
Per l’Auditori hi passaran gran noms com Joan Roca, Rodolfo Guzmán, Esther i Nacho Manzano, Pep Solla i Xoán Crujeiras o Jordi Cruz. També hi haurà dues matinals amb sis sessions consecutives. El dilluns destacarà un marcat accent femení amb Iolanda Bustos, Lucía Freitas, María José San Román, Maria Solivellas i Begoña Rodrigo i el dimarts serà el torn d’Albert Sastregener, Miquel Ángel de la Cruz, Nanín Pérez, Borja García, David Andés i Benito Gómez.

Per la seva banda, els tallers exclusius, que inclouen tast, enguany estaran protagonitzats per Paco Pérez, Adeline Grattard, Artur Martínez, Marc Ribas, Xavier Pellicer, Nandu Jubany o Antonia Klugmann entre d’altres.

Cuina, ciència i salut
En sintonia amb les corrents més avançades, el Fòrum Gastronòmic apostarà per establir un eix temàtic amb el trinomi cuina/ciència/salut. Desenvolupades en format taller, xefs del prestigi com Miguel Sánchez Romera, Isma Prados, Emil Samper, Oriol Castro, Eduard Xatruch, Mateu Casañas, André Daguin i també Elena Roca, de Fundació Alícia.

Fòrum Vi
El vi, la cocteleria i el servei de sala també tindran sessions pròpies al Fòrum Gastronòmic Girona 2018. En l’apartat de vi hi haurà sessions amb Josep Roca, Audrey Doré, Roger Viusà i una d’Agustí Ensesa on es tastaran els vins premiats al Girovi 2018; la cocteleria anirà a càrrec de Mariona Vilanova i Manel Vehí; i Juan Moll posarà l’accent al servei de sala.

Fòrum Dolç
Un any més passaran per les aules del Fòrum Dolç, enguany patrocinat per Chocovic, els millors pastissers, xocolaters, gelaters i cuiners de postres.

Entre d’altres, es comptarà amb Miquel Guarro, Rafa Delgado, Mario Masià i Pablo Galiana, en sessions de pastisseria i gelateria; Enric Monzonís i Jaume Soldevila, en sessions sobre xocolata; i a Sergi Vela, Abel Bravo i Josep Mª Ribé en diferents sessions sobre nous formats de pastisseria.

Àgora
Serà de nou un espai on els artesans de l’alimentació transmetran el seu saber. Enguany comptarem amb un biòleg, un carnisser, una escairadora, un forner, un pagès, un tècnic en pesca, un vinyataire i un xarcuter.

Fòrum Empresa
També tindrà lloc una nova edició del Fòrum Empresa que abordarà temes de gran interès per al sector amb dues sessions que portaran per títol Aplicació pràctica del Reglament Europeu de Protecció de Dades i Per què apostar per un gastronòmic en un hotel?

Premis i concursos
El Fòrum també entregarà el Premi Cuiner 2018 Fòrum Gastronòmic, els Premis Josep Mercader, els Premis InnoFòrum i els Asian Culinary Awards i els Incit’up. També es tornarà a donar a conèixer el Plat Favorit dels Catalans, en col·laboració amb la revista CUINA, i els millors aparadors gastronòmics resultants del concurs organitzat per Girona Centre Eix Comercial.

Per a més informació: www.forumgirona.com

Segueix-nos a Facebook, Twitter i Instagram: @FGastronomic

Nati Palomo

Responsable de Comunicació
660 59 31 22
npalomo@forumgastronomic.com

 

Associats a
© Fira de Girona
Palau de Fires. Pg. de la Devesa, 34 - 36. E-17001 GIRONA - Tel +34 972 419 100 - Fax +34 972 208 974 - info@firagirona.com