04/03/2016

Girona, la meca del càmping

Obre les portes la fira dedicada al sector del càmping.

La mostra reuneix gairebé 140 expositors, tallers, activitats i un espai de restauració.

El Girocamping, la fira del sector del càmping i els parcs de vacances, va obrir ahir i fins diumenge les seves portes a Girona. Durant quatre dies –els dos primers només per a professionals–, un total de 139 expositors mostren els seus productes, que van des de l’oferta de càmpings concrets –la majoria de les comarques gironines– fins a objectes vinculats al món del càmping: autocaravanes, bungalous, paquets d’higiene, empreses d’animació, fabricants de rentadores i assecadores o vehicles elèctrics, entre molts altres exemples.

La quarta edició del Girocamping, que es fa al Palau Firal de Girona, arriba aquest any amb el màxim de superfície ocupada i incorpora també un espai destinat a la restauració a la part central del recinte gràcies a la presència de cinc foodtrucks. Ja que l’objectiu de la fira, organitzada per l’Associació de Càmpings de Girona –que aplega 75 càmpings associats a la demarcació–, és donar a conèixer el món del càmping i mostrar que és una destinació “ideal” per a les vacances, durant el Girocamping també s’oferiran activitats, com ara desfilades d’animals de companyia, tallers per a nens i una minidiscoteca, per exemple.

A més de Miquel Gotanegra, a la inauguració de la fira també van assistir-hi representants del món empresarial i hi va haver els parlaments de l’alcalde de Girona, Albert Ballesta; del president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Pere Vila, i de la directora general de Turisme de Catalunya, Marian Muro. Aquesta darrera, precisament, va coincidir a destacar que les expectatives de la fira havien quedat “superades” en aquesta quarta edició i que “els millors càmpings del sud d’Europa són a Catalunya”. Tot i això, Muro va fer una crida als empresaris a la prudència i a continuar apostant per la millora. “Les perspectives per aquest any, si no canvia res, són molt bones”; però, va insistir Muro, geopolíticament hi ha una situació “molt favorable” que “no durarà sempre” i hi tornarà a haver una forta competitivitat. Per la seva banda, Pere Vila va destacar la importància de transmetre una “imatge positiva” de les comarques gironines en les fires promocionals en les quals es participa i també va recordar que el sector té “molta competència”. L’alcalde de Girona, Albert Ballesta, va demanar “trencar els tòpics” i difondre les excel·lències dels càmpings com a destinació de vacances. “Estem en un punt molt dolç, però no ens adormim”, va acabar Ballesta en referència a continuar millorant per ser més competitius.

Girocamping estarà tot el cap de setmana obert al públic en general des de les deu del matí fins a les vuit del vespre.

Font: El Punt Avui

 

Associats a
© Fira de Girona
Palau de Fires. Pg. de la Devesa, 34 - 36. E-17001 GIRONA - Tel +34 972 419 100 - Fax +34 972 208 974 - info@firagirona.com