17/10/2016

Girona es converteix en la capital del col·leccionisme Playmobil

El Palau de Fires de Girona acull els dies 12 i 13 de novembre el Concurs Internacional de Diorames inspirats en l’univers Playmobil, la històrica marca alemanya de joguines.

L’Esplay Girona proposa un nou model de lleure educatiu en família, amb activitats, tallers i jocs de grans dimensions, per estimular la creativitat de petits i grans.

Girona, 17 d’octubre 2016 – El Palau de Fires de Girona serà el punt de trobada dels col·leccionistes, expositors i fans de la marca Playmobil, que donaran color a un esdeveniment amb un format similar a un “parc temàtic”, farcit d’activitats adreçades al públic infantil i familiar, tot plegat per estimular la creativitat i la cultura Playmobil.

Els principals atractius de l’esdeveniment són:

 • Concurs Internacional de Diorames: prop de 20 dioramistes participaran en la primera edició del Concurs Internacional de Diorames de l’Univers Playmobil, on es presentaran creacions inspirades en diverses temàtiques, algunes d’elles directament vinculades a la ciutat de Girona. Una de les novetats serà un diorama sensorial, especialment dissenyat perquè les persones amb discapacitat visual puguin tocar els personatges i els elements de l’escenografia d’una recreació inspirada en l’Empúries romana.
 • Fira Internacional de Col·leccionisme: 12 expositors oferiran productes nous i de col·leccionisme als visitants, amb l’atractiu de poder adquirir peces poc habituals en els circuïts comercials, caixes tancades fora de catàleg, així com les últimes novetats que la marca Playmobil ha presentat al centre d’Europa però que encara no han arribat a les prestatgeries de les botigues catalanes.
 • Concurs Infantil Abacus de Diorames Playmobil Infants d’arreu de Catalunya podran participar en aquesta competició, patrocinada per Abacus Cooperativa, que té per objectiu promoure la cultura Playmobil i estimular el desenvolupament creatiu dels nens i nenes. El concurs s’estructura en 3 categories: INICIACIÓ (fins als 6 anys), INFANTIL (dels 7 als 11 anys) i JÚNIOR (dels 12 als 16 anys)
 • Concurs de Fotografia ClickGirona, patrocinat per la botiga gironina Zeppelin un món de jocs, aquest concurs de fotografia té per objectiu mostrar diferents escenaris de la ciutat de Girona il·lustrats amb personatges de la iconografia Playmobil, per tal de promoure el coneixement i la difusió del patrimoni històric, monumental, paisatgístic i cultural de la ciutat. Aquest concurs compta amb el reconeixement de la Federació Catalana de Fotografia i amb el suport de l’Agrupació Fotogràfica de Salt.amb la col·laboració de l’Agrupació Fotogràfica de Salt.
 • Galeria de figures gegants Playmobil: una singular mostra d’11 figures de 160 cm d’alçada es podran veure a l’Esplay Girona, propietat dels col·leccionistes Ramon Morera i Rocío Rodríguez. La galeria dels personatges Playmobil gegants que es podrà veure al Palau de Fires està integrada per: Samurai, Policia, Pare Noel, Bomber, Agent secret, Egipci, Capità de vaixell, General romà, vaquer, Pirata, i un original Mosso d’Esquadra.
 • Espai digit@l: l’escola de mitjans àudiovisuals de Girona CIFOG, especialitzada en Cicles Formatius del món de l’animació 3D, videojocs, cinema i televisió, durà a terme 2 tallers: d’una banda, hi haurà una titella interactiva del Tarlà (o titella digital) amb la qual els usuaris podran moure un Playmobil fet amb 3D a la pantalla a través de la captura dels seus propis moviments. D’altra banda, hi haurà un taller d’animació on es podran aprendre a donar vida a les figures Playmobil i explicar històries utilitzant la tècnica “stop motion”, que consisteix en crear una animació a través d’una successió de fotos i petits moviments.
 • Zona de jocs Esplay: un nou model d’esbargiment en família que evoluciona el joc de taula tradicional cap a un format de grans dimensions on poden interactuar en un mateix entorn i de manera simultània prop de 100 nens amb els seus pares. Una quinzena d’activitats basades en el joc educatiu i la iconografia Playmobil. El Parxís dels Clowns, l’Oca, el 3 en Ratlla o els Escacs Medievals són alguns dels jocs a escala humana on les famílies es podran divertir. Un equip de monitors vetllarà pel bon desenvolupament de les activitats.
 • Tallers de creativitat: diverses propostes de manualitats aplicant diferents tècniques artístiques i motrius, com ara colors, ceres, pintures, etc.
 • La Ruta dels Aparadors Playmobil de Girona: 10 establiments associats a Girona Centre Eix Comercial configuraran una ruta d’aparadors decorats amb diorames i figures Playmobil. Els comerços participants són: Jordi Casagran Corredor d’Assegurances, Guillamet, Casa Pijaume, Plastic Store, Unaunica, Pastisseria Tornés, Cheap & Vip, Mini, Muy Mucho i Onix Casual.
 • Gran Sorteig: tots els visitants podran participar en el sorteig de 2 col·leccions senceres de “La Aventura de la Historia de Playmobil”, de l’editorial Planeta de Agostini, una magnífica col·lecció de 60 llibres i figures exclusives Playmobil per divertir-se jugant i aprenent les grans etapes, llocs i civilitzacions de la historia.

  La primera edició de l’Esplay Girona compta amb el suport de l’Ajuntament de Girona, la Fira de Girona, Girona Centre Eix Comercial, Abacus Cooperativa, Zeppelin un món de jocs, l’Agrupació Fotogràfica de Salt i les associacions de col·leccionistes: Playm’hérault i Riude&Clicks,.

 

 

Associats a
© Fira de Girona
Palau de Fires. Pg. de la Devesa, 34 - 36. E-17001 GIRONA - Tel +34 972 419 100 - Fax +34 972 208 974 - info@firagirona.com