24/02/2015

Girona Bike World convertirà el Palau de Fires en el punt de trobada del món de la bicicleta

En la fira, que se celebrarà de l’1 al 3 de maig, els visitants podran veure les últimes novetats del sector, utilitzar un circuit de proves i presenciar exhibicions dels millors “bikers” del món

Girona Bike World serà el primer saló de Fira de Girona orientat a tots aquells professionals i aficionats del sector de la bicicleta. Les comarques gironines i el ciclisme són dos conceptes que van lligats de la mà i l’esdeveniment, que se celebrarà de l’1 al 3 de maig, té l’objectiu de ser una gran fira activa en què els visitants podran conèixer les últimes ofertes vinculades al cicloturisme, provar les bicicletes que es poden trobar en el mercat i practicar la seva habilitat sobre les dues rodes en un circuit de proves, a més de gaudir de conferències i exhibicions. En el marc de la primera edició de Girona Bike World, també se celebraran dues activitats vinculades al món de la bicicleta: el 5è Congrés Internacional de la Bicicleta i la prova de resistència Pirinexus 360 Challenge.

El territori de les comarques gironines ofereix una gran diversitat d’oportunitats als usuaris de la bicicleta i Girona Bike World vol respondre a les necessitats dels ciclistes amateurs i professionals. La demarcació de Girona compta amb 125 quilòmetres de vies verdes i rutes senyalitzades per al cicloturisme i, en els darrers anys, el nombre d’usuaris de la bicicleta ha augmentat de forma considerable. Aquest context i el bon clima de la zona desperta un interès a l’alça entre els ciclistes d’arreu del món. És per això que Fira de Girona es convertirà en el punt de trobada més adequat per intercanviar idees, per veure, provar i conèixer de primera mà les últimes novetats de les millors marques del sector i assistir a conferències i exhibicions de reconeguts professionals del ciclisme. Tot plegat mostrarà el potencial que el ciclisme té a Catalunya i també reforçarà Girona com a destinació turística.

Girona Bike World està organitzada per Fira de Girona, Patronat de Turisme Costa Brava Girona i Consorci de les Vies Verdes de Girona, amb el suport de l’Ajuntament de Girona i la Diputació de Girona. Al recinte firal hi haurà una àrea comercial en què les entitats i empreses orientades al cicloturisme i les plataformes de promoció, negoci i serveis podran donar a conèixer les seves activitats. Els fabricants i distribuïdors de bicicletes i accessoris també tindran el seu espai per mostrar les últimes novetats.

Més enllà de la zona d’expositors, Girona Bike World es concep com una fira de la bicicleta, ja que els visitants podran gaudir d’exhibicions de Bike Trial, Looping Bike, Push Bike, Pump Track i BMX protagonitzades per “bikers” professionals. Dani Comas, fins a deu vegades campió del món de Bike Trial, serà un dels ciclistes que demostrarà les seves habilitats sobre dues rodes en un Palau de Fires en què els usuaris també podran utilitzar un circuit de proves. Al “Bike Test” hi haurà revolts pronunciats, superfícies irregulars i rampes que serviran per examinar el comportament de tota mena de bicicletes.

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha explicat que “cada vegada hi ha més usuaris de la bicicleta, més serveis públics com la Girocleta i plans de mobilitat”. També ha subratllat que “els conceptes bicicleta i Girona s’han trobat en aquesta fira, que segur que serà un èxit”. En la roda de premsa celebrada aquest dimarts, el president de la Diputació de Girona, Joan Giraut, ha remarcat que Girona Bike World “és un esdeveniment pioner a les comarques gironines que promocionarà l’activitat de la bicicleta a escala europea i els nostres atractius turístics, ja que Girona està ben posicionada com a destinació cicloturista”.

Per la seva part, el vicepresident de la Cambra de Comerç, Joaquim M. Caula, ha assenyalat que aquesta nova fira “neix amb l’objectiu de mostrar el potencial turístic de la província al sector de la bicicleta professional i amateur a nivell local, nacional i internacional”. El director tècnic de Girona Bike World, Ot Pi, ha exposat que “el sector de la bicicleta gaudeix de bona salut” i ha destacat la importància del “Bike Test” que s’instal•larà al Palau de Fires. “Hi ha molta diversitat de bicicletes i, abans de fer una comprar-ne una, el millor que es pot fer és provar les seves característiques i el seu rendiment”.

Un congrés i una prova extrema

Com a esdeveniment paral•lel a Girona Bike World, els dies 30 d’abril i 1 de maig se celebrarà al Palau de Congressos de Girona el 5è Congrés Internacional de la Bicicleta, focalitzat en el cicloturisme i la mobilitat sostenible. D’altra banda, el dissabte 2 de maig tindrà lloc la primera edició de la Pirinexus 360 Challenge, una prova de resistència extrema que començarà i acabarà al recinte del Palau de Fires de Girona. Els participants hauran de completar, entre les 6 del matí i les 2 de la matinada, els 350 quilòmetres que comunicaran la Garrotxa, el sud de França, l’Empordà i el Gironès.

 

 

 

Associats a
© Fira de Girona
Palau de Fires. Pg. de la Devesa, 34 - 36. E-17001 GIRONA - Tel +34 972 419 100 - Fax +34 972 208 974 - info@firagirona.com