18/07/2016

Girona acollirà el primer fòrum internacional sobre la gestió de residus municipals

#wasteinprogress es farà del del 6 al 8 de febrer de 2017 i serà un punt de trobada entre administracions, empreses i tècnics especialitzats.

El programa es centra en els sistemes de recollida de residus amb alts índex de resultats i comptarà amb l’experiència de ciutats com San Francisco, Milà o Munic.

La Fira de Girona afegirà a partir del 2017 una nova cita en el seu calendari: el fòrum #wasteinprogress, una fira sobre la gestió de residus municipals que portarà a Girona representants de ciutats d’arreu del món. L’objectiu d’aquesta mostra serà el d’oferir solucions innovadores a les administracions públiques en la recollida de residus municipals.

Aquest Fòrum permetrà generar un marc de referència pioner en l’intercanvi de coneixement entre empreses, tècnics especialitzats i responsables de l’administració pública en un moment de constant evolució, tant tècnica com normativa, en la gestió de residus. Per això, el fòrum innovarà també en la manera de plantejar les activitats.

#wasteinprogress es celebrarà del 6 al 8 de febrer del 2017 i serà un dels exponents de la nova estratègia de creixement de Fira de Girona, amb mostres per adquirir projecció internacional i potenciar la captació d’esdeveniments professionals. Aquest fòrum estarà organitzat per Fira de Girona i l’Ajuntament de Girona, amb la secretaria tècnica d’Spora Serveis Ambientals.

Un total de 12 ciutats vindran a explicar 12 grans projectes d’èxit donant exemples a les administracions de models que poden implementar per fer més efectiva la recollida selectiva. L’apartat Ciutats in Progress del Fòrum comptarà amb la presència de ciutats internacionals com San Francisco (EUA), Milà (Itàlia), Munic (Alemanya), Ljubljana (Eslovènia) o Anvers (Bèlgica). Representants de cadascuna d’elles vindran a exposar la seva experiència en un format plenari de conferències oferint informació específica de primera mà i d’elevat valor formatiu.

Un altre sector d’aquesta fira serà el Fòrum Innovació, on es presentaran projectes empresarials pioners que contribueixin a l’assoliment dels objectius de reciclatge. Aquests projectes seran seleccionats mitjançant una convocatòria prèvia.

Per últim, el fòrum també gaudirà d’una zona d’exposició per a empreses especialitzades que poden acompanyar i ajudar a les administracions en tot aquest procés, en l’anomenat Espai Empresa.

La creació d’aquest fòrum sorgeix de la necessitat d’un replantejament del model actual de gestió de residus en l’Estat espanyol. Tot i que els darrers anys s’ha avançat en els resultats de la recollida selectiva i la prevenció de residus, en molts casos el sistema s’ha quedat obsolet.

Les directives europees marquen els objectius que cada país ha d’assolir en temes de reciclatge. La nova legislació europea i l’increment de costos de tractament de la fracció resta plantegen el repte de canvi en una gran part de les administracions del país. Per aquest motiu, El Fòrum està dirigit a personal tècnic vinculat a la gestió de residus de les administracions locals i supralocals de l’Estat espanyol;

càrrecs polítics amb responsabilitat en la gestió de residus municipals i empreses relacionades amb la recollida selectiva.

A través de la nova pàgina web wasteinprogress.net es podran realitzar les inscripcions al Fòrum i consultar tota la informació al detall amb les novetats que vagin sorgint.

 

 

Associats a
© Fira de Girona
Palau de Fires. Pg. de la Devesa, 34 - 36. E-17001 GIRONA - Tel +34 972 419 100 - Fax +34 972 208 974 - info@firagirona.com