22/03/2016

Formació amb majúscules

Enguany l’ExpoJove tindrà una durada de 4 dies i obrirà les seves portes a estudiants, educadors, pares, professors i orientadors.

Amb més de 10 anys de recorregut, el saló ExpoJove arriba a la seva 11a edició amb la voluntat de reinventar-se i rebre a un públic més ampli i heterogeni.

Obert del 13 al 16 d’abril, ExpoJove comptarà amb més de 70 expositors i una quarantena de xerrades i tallers repartits en 5 sales de conferències. Seran 8000m2 d’exposició al Palau de Fires de Girona els que conformaran el saló de Formació, Ocupació i Emprenedoria de les comarques gironines per excel·lència.

En la seva primera roda de premsa com a directora de la Fira de Girona, Coralí Cunyat, ha afirmat que l’ExpoJove és una fira amb “una clara intenció de servei públic” i amb un objectiu fonamental, “orientar als joves en la presa de decisions de cara a la seva formació i al seu futur laboral”. Explicant les xerrades de nou format que hi haurà al saló, ha assegurat que “aquesta serà una fira de joves, amb joves i per als joves, així ho demostra la participació directe d’alumnes de Batxillerat de l’Institut Carles Rahola en tota la campanya de publicitat”. A continuació, ha detallat els nous reptes d’enguany: “tenim una clara intenció de creixement i volem captar públic nou en aquesta i futures edicions”.

Com a novetat, el saló varia la seva durada habitual de 2 a 4 dies per ampliar l’oferta d’activitats amb un contingut extra que resulti atractiu als visitants. Es convida als joves a escoltar les experiències d’icones com Patry Jordan, la youtuber de bellesa més famosa d’Espanya o Xavier Pinsach, Campió d’Espanya de Velocitat, perquè puguin prendre referents de casos reals d’èxit d’origen gironí. També es faran xerrades sobre beques, estudis a l’estranger, psicologia juvenil o tallers sobre educació sexual, entre d’altres. “La programació d’aquest any busca cridar l’atenció dels joves perquè vinguin sols o acompanyats dels seus pares i tutors”, ha conclòs la directora per remarcar que el saló també està enfocat a pares i professionals de l’educació que vulguin venir a actualitzar-se en temes d’ensenyament i sortides professionals.

De fet, als pares se’ls vol fer partícips de les decisions dels seus fills venint a prendre contacte amb la realitat educativa actual a través de conferències que tracten temes com quin ús fan de les xarxes socials els adolescents o com educar amb humor, a càrrec del fundador del Diari Ara Carles Capdevila. Les inscripcions a les xerrades són totalment gratuïtes i es poden realitzar a través de la web www.firagirona.com.

En els expositors, es donarà informació de primera mà i actualitzada i es faran demostracions pràctiques d’activitats dels centres de Formació Professional, els estudis universitaris, les acadèmies i escoles privades d’idiomes, estètica, audiovisuals, mecànica, disseny, turisme, monitors de lleure i altres estudis superiors i complementaris.

La Fira de Girona és l’organitzadora del saló ExpoJove i el Consell Comarcal del Gironès, la Generalitat, l’Ajuntament de Girona i la Universitat de Girona en són coordinadors. L’entrada a la fira és gratuïta i es convida a tothom a venir a conèixer les nombroses possibilitats. L’horari d’obertura al públic és dimecres i dijous de 9 a 15h, divendres de 9h a 19h i dissabte de 10 a 15h.

 

Associats a
© Fira de Girona
Palau de Fires. Pg. de la Devesa, 34 - 36. E-17001 GIRONA - Tel +34 972 419 100 - Fax +34 972 208 974 - info@firagirona.com