13/11/2017

Èxit rotund de la 2a edició de la Fira Internacional de Col·leccionisme Playmobil

Més de 10.000 visitants ens dos dies consoliden aquesta activitat en el calendari d’esdeveniments de la ciutat superant totes les expectatives

Diumenge a la tarda a les taquilles de la Fira de Girona es van quedar sense entrades, perquè havien superat la previsió de visitants que tenien estimada per la 2ª edició de la Fira Internacional de Col·leccionisme Playmobil. Més de 10.000 persones van passar pel Palau Firal en dos dies per veure la posada en escena de centenars de clicks que recreaven fets històrics, pel·lícules, ciutats i moments actuals.

En el marc de la fira, ha tingut lloc l’exposició de 32 diorames de gran format convertint-se en la més gran de totes les fires de col·leccionisme que es fan a Europa amb creadors de França, Alemanya, Luxemburg, Catalunya i l’Estat espanyol, així com la concentració d’una trentena d’exemplars de figures de Playmobil gegants.

Pel que fa als concursos, la primera edició del concurs de fotos Instaclick Girona a través d’Instagram ha rebut 329 participacions amb un únic premi entregat a l’instagramer @nurihdezzz, que ha guanyat una figura XXL de Playmobil de Centurión Click. En el Concurs Infantil de Diorames d’Abacus, hi ha hagut 11 participants i el premi ha estat per Mila Puig i Tura Puig de Sant Julià de Ramis, dues germanes de 10 i 6 anys que han presentat un diorama titulat “Fires i festes de Sant Narcís” i han guanyat un lot de productes Abacus. El taller de Stopmotion organitzat per l’escola universitària ERAM i l’Escola Cifog i el de Personalitza el teu Click també han rebut una gran acollida per part del públic, de manera que es van haver de programar més tallers per poder atendre la demanda de participants.

Ignasi Puig, soci fundador d’Esplay i organitzador de la fira, confirma la propera edició en el mateix emplaçament i afirma la seva “gran satisfacció per la resposta del públic que ha acudit en massa”. “Ens havíem fixat un objectiu, que era superar en 2.000 visitants l’edició anterior, i l’hem superat; ja estem consolidats a Girona”, afegeix.

De cara a l’edició de l’any vinent, Puig assegura el següent: “Volem fer un salt cap a l’excel·lència. Sabem que hi ha punts de millora i aspectes a potenciar, com la vinculació de Playmobil amb la tecnologia en relació als tallers digitals. Ara tenim el públic i tenim l’internacionalització, el següent pas és introduir els elements que aportin el plus de qualitat”.

La directora de la Fira de Girona, Coralí Cunyat, afirma que estan “molt satisfets d’haver incorporat en el calendari un esdeveniment que encaixa tan bé amb el que busca el públic familiar. La gran afluència de gent demostra que contingut, format i dates són encertades”.

Per últim, Puig afegeix que de cara a preparar la tercera edició, tenen previst “recórrer les millors fires europees de Playmobil per portar els diorames més espectaculars; volem sorprendre al públic i que vegin el salt qualitatiu respecte les 2 edicions anteriors.” Cunyat conclou: “L’any que ve, més i millor!”.

 

 

Associats a
© Fira de Girona
Palau de Fires. Pg. de la Devesa, 34 - 36. E-17001 GIRONA - Tel +34 972 419 100 - Fax +34 972 208 974 - info@firagirona.com