24/10/2022

La Fira de Mostres de Girona arriba a la 60a edició encaminant-se a xifres prepandèmia

Entre el 28 d’octubre i l’1 de novembre, un total de 278 expositors prendran part al saló multisectorial de Fira de Girona.
Hi haurà un centenar d’activitats i xerrades i una exposició que repassarà les 60 edicions de la fira. S’incrementen les empreses del sector energètic i mobilitat elèctrica.

La Fira de Mostres de Girona celebrarà la 60a edició entre aquest divendres 28 d’octubre i el dimarts 1 de novembre al Palau de Fires. El saló multisectorial que organitza Fira de Girona es manté inclòs en el programa d’actes de les Fires de Sant Narcís i comptarà amb un total de 278 expositors del món del sector serveis, emprenedoria, alimentació, construcció, habitatge, tecnologia i motor, entre d’altres. Paral·lelament hi haurà un centenar d’activitats, xerrades i tasts en els espais Escenari Gastronòmic i Saló de l’Emprenedoria, i una exposició que repassarà les 60 edicions de la fira. El saló s’ha presentat aquest matí a la Sala Miquel Diumé de l’Ajuntament de Girona amb la presència de Marta Madrenas, alcaldessa de Girona i presidenta del Patronat de Fira de Girona; Jaume Fàbrega, president de la Cambra de Comerç de Girona i del Comitè Executiu de Fira de Girona, i Coralí Cunyat, directora de Fira de Girona.

La Fira de Mostres tindrà un 8,17% més d’ocupació respecte a l’any passat, en què hi havia 257 expositors i on hi van assistir 60.000 persones. Respecte al 2019, l’ocupació és del 73%. L’esdeveniment s’ha celebrat sempre excepte el 2020, per la pandèmia, i el 2021 va tornar amb un format híbrid que comptava amb l’espai físic i habitual i un lloc web amb una visita virtual i on els expositors hi podien bolcar el contingut. Coralí Cunyat explica que “ens recuperem del cop de la pandèmia, millorant l’ocupació de l’any passat i a poc a poc encaminant-nos a les xifres que hi havia el 2019”. El 90% dels expositors d’enguany hi han assistit anteriorment: “Cal destacar que és una fira amb una alta fidelitat, està demostrat que funciona, s’hi fa negoci i té un valor per les empreses”. Algunes no hi assisteixen perquè “ja no existeixen, no poden venir per falta de mercaderia o perquè estan en plena ocupació”. Sobre l’efemèride de la 60a edició, la directora de Fira de Girona subratlla que “en 60 anys ha anat superant totes les crisis i dificultats, de caràcter social, econòmic…. Sempre sobreviu i es manté viva i forta”.

La Fira de Mostres segueix adaptant-se als nous productes i necessitats de mercat. Cunyat afegeix que “per exemple, davant la situació actual de crisi enèrgica, aquest any hi ha un increment d’empreses (es passa de 8 a 14) relacionades en els sistemes sostenibles d’energia i de calefacció”. Hi haurà companyies vinculades al món de les plaques solars, siguin residencials o industrials, l’energia minieòlica, aerotèrmia, instal·lació d’estufes de llenyes i de pèl·lets, calderes biomassa i aïllament tèrmic.

(…)

Veure tota la nota aquí.

 

 

Associats a
© Fira de Girona
Palau de Fires. Pg. de la Devesa, 34 - 36. E-17001 GIRONA - Tel +34 972 419 100 - Fax +34 972 208 974 - info@firagirona.com