25/04/2016

Ensenyant a circular amb seguretat

Del 25 d’abril al 6 de maig el recinte firal es converteix en un circuit de pràctiques per a futurs conductors.

El Parc Mòbil de Bicicletes i Ciclomotors ofereix l’oportunitat a joves ciclistes i motoristes d’aprendre hàbits de conducta necessaris per a ser bons conductors. Aquesta activitat consisteix en sessions teòriques i pràctiques de conducció organitzades per la Policia Municipal de Girona i l’Ajuntament de Girona amb la col·laboració del Servei Català de Trànsit.

La darrera setmana d’abril, el Parc Mòbil està enfocat als alumnes de 6è d’Educació Primària dels centres educatius de la ciutat de Girona, que realitzen una sessió teòrica d’una hora i la pràctica en un circuit tancat de bicicleta ubicat a dins del Palau de Fires. Els alumnes aprenen i posen en pràctica conceptes com conèixer quins elements de trànsit els afectaran com a conductors de bicicletes; la necessitat d’adoptar comportaments segurs o percebre de quina manera la pressió del grup influeix en la decisió de moltes conductes inadequades.

La primera setmana de maig, l’activitat s’adreça als alumnes de 3er d’ESO, on es parla dels riscos de les conductes insegures en la conducció i s’analitzen els elements i les conseqüències dels accidents de trànsit. Per a la sessió pràctica, la Fira es transforma en un circuit tancat per ciclomotors on poden demostrar els coneixements adquirits, com les actituds de responsabilitat quan s’està circulant o la necessitat de respectar les normes de circulació.

Amb aquesta acció es volen treballar els valors de convivència, respecte i actitud responsable per als futurs conductors de bicicletes i ciclomotors i apropar la Policia Municipal als joves establint-hi llaços de contacte.

 

Associats a
© Fira de Girona
Palau de Fires. Pg. de la Devesa, 34 - 36. E-17001 GIRONA - Tel +34 972 419 100 - Fax +34 972 208 974 - info@firagirona.com