06/03/2019

Els models d’èxits en gestió de residus a Estats Units, Itàlia i Àustria inauguren el 3r #wasteinprogress de Girona

Més d’un miler d’assistents prenen part, fins divendres a Fira de Girona, en el Fòrum Internacional de Residus enfocat en la taxa municipal d’escombraries justa

La tercera edició del Fòrum Internacional de Residus #wasteinprogress ha donat el tret de sortida aquest dimecres i s’allargarà fins divendres dia 8 de març a Fira de Girona. L’esdeveniment ha comptat, en la seva primera jornada, amb tres casos d’èxit mundial sobre experiències en pagament per generació dels residus en les ciutats i les regions de Seattle (Estats Units), Vall d’Aosta (Itàlia) i Estíria (Àustria).

El certamen, que bat el seu rècord d’assistents amb més d’un miler de persones, s’ha inaugurat amb la presència, entre altres, de l’alcaldessa de Girona Marta Madrenas, que ha ressaltat que «per Girona, el #wasteinprogress és important per situar la ciutat com un referent internacional en la gestió de residus i per aprofitar el coneixement que s’hi genera per millorar les nostres polítiques de gestió de residus a la ciutat». Referent a la temàtica del congrés, Madrenas ha afegit que «estem en plena quarta revolució industrial i les noves tecnologies també les hem d’aplicar en objectius de millora de la sostenibilitat; en aquest cas de la gestió de residus i per millorar els índex de recollida selectiva. Segur que aquest congrés servirà perquè les ciutats i els territoris puguem avançar en aquest sentit».

Coralí Cunyat, directora de Fira de Girona, l’organitzador del #wasteinprogress juntament amb l’Ajuntament de Girona, ha subratllat «l’èxit d’inscripcions, més d’un miler, i de participacions d’empreses; ja que hem passat de 21 al primer any a 31 actualment, d’arreu del món. Tot indica que aquesta és l’edició més potent de les tres, el tema és molt interessant. El #wasteinprogress ens ha posat en una de les millors posicions pel què fa a l’organització d‘esdeveniments de gestió de residus, és únic i si som capaços de mantenir la qualitat dels temes tindrem un llarg recorregut».

Vegeu tota la nota aquí.

 

Associats a
© Fira de Girona
Palau de Fires. Pg. de la Devesa, 34 - 36. E-17001 GIRONA - Tel +34 972 419 100 - Fax +34 972 208 974 - info@firagirona.com