08/03/2019

El #wasteinprogress més internacional incrementa el 31% d’assistència en la seva tercera edició

1.300 persones han pres part, durant tres dies a Fira de Girona, al Fòrum Internacional de Residus enfocat en la taxa municipal d’escombraries justa

La tercera edició del Fòrum Internacional de Residus #wasteinprogress tanca aquest divendres a Fira de Girona després de tres dies d’activitat on s’han tractat la inclusió de la tecnologia en la recollida selectiva amb pagament per generació dels residus. Un total de nou casos d’èxit de ciutats i regions del món han explicat com han introduït el concepte de justícia econòmica per incentivar la correcta separació de residus i que, de mitjana, superen el 60% del reciclatge.

Coralí Cunyat, directora de Fira de Girona, ha destacat en el darrer dia de congrés «l’èxit absolut del #wasteinprogress, el tema que es plantejava aquest any ha estat d’alta qualitat i molt encertat en el calendari, ja que és un moment on els ajuntaments s’han de plantejar les noves polítiques. Hem arribat a les 27 empreses, que representa un 28% més que l’any passat, i ens han visitat 1.300 persones, que suposa un increment del 31%». Cunyat ha afegit que aquesta tercera edició ha estat «sense cap dubte, la millor de totes, per participació d’empreses i assistents internacionals. El creixement ha estat considerable pel tema i per la qualitat dels ponents».

La directora de Fira de Girona ha subratllat que «el perfil de gent que ens ve és molt tècnic i concret» i també ha posat èmfasi en la importància dels «workshops, l’Innovation Lab -que s’estrenava- i els tallers de l’Agència de Catalana de Residus i d’Ecoembes. Hi ha assistents que han vingut en les tres edicions i ens expliquen les millores de les polítiques que han implantat des de la primera edició. Posem de manifest la utilitat del congrés, aquest era l’objectiu quan vam començar».

El #wasteinprogress, organitzat per l’Ajuntament de Girona i Fira de Girona, ha batut el seu rècord d’assistència amb públic català, de la resta de l’Estat Espanyol i de països com Bèlgica, França, Itàlia, Noruega, Grècia i Andorra. L’esdeveniment ha comptat amb casos d’èxit mundial de ciutats i regions de Seattle (Estats Units), Vall d’Aosta (Itàlia), Estíria (Àustria), Grand Besançon (França), Twente Milieu (Holanda), Leipzig (Alemanya), AES Bord na Móna (Irlanda), Berna (Suïssa) i Vèneto (Itàlia).

Vegeu tota la nota aquí.

 

Associats a
© Fira de Girona
Palau de Fires. Pg. de la Devesa, 34 - 36. E-17001 GIRONA - Tel +34 972 419 100 - Fax +34 972 208 974 - info@firagirona.com