22/02/2018

El Giro d’Itàlia presenta en el #wasteinprogress el seu model de gestió de residus amb el que aconsegueixen el 89% de recollida selectiva

A la ciutat de Taipei s’ha instaurat un sistema de neteja de cinc dies a la setmana per recollir un residu diferent cada dia.

A Sant Llorenç des Cardassar controlen els punts on es generen més residus a través d’un GPS.

El Giro d’Itàlia ha implementat un model de gestió de residus amb el que aconsegueixen el 89% de recollida selectiva, segons ha indicat el President i Director Tècnic de Projectes Estratègics d’ERICA, Luigi Bosio. El projecte ha estat presentat aquest matí al #wasteinprogress – Fòrum Internacional de Residus, que se celebra des d’ahir i fins demà divendres a la Fira de Girona. L’italià ha detallat el projecte “Ride Green”, que amb un pressupost de 100.000 euros pretén reduir l’impacte medi ambiental generat durant la competició.

Per tal d’ajudar als ciclistes, que acostumen a treure’s de sobre tot el pes que poden en els últims metres de l’etapa per aconseguir guanyar velocitat en l’últim sprint, els organitzadors han marcat una zona on poden tirar tots els residus abans d’arribar a la meta. Entre les últimes accions impulsades destaca la recollida dels teixits dels cartells que cobreixen les tanques de la meta, que es reconverteixen en bosses ecològiques que s’utilitzen en la presentació oficial de la prova.
En els diferents pobles per on passa la competició ciclista els participants també troben punts de recollida amb diferents contenidors, dividint entre els que són per matèria orgànica i els que no es poden separar. Aquests contenidors estan custodiats per representants dels municipis i per voluntaris que s’ocupen d’informar els ciutadans on han de dipositar cada residu.

Veure tota la notícia aquí.

 

Associats a
© Fira de Girona
Palau de Fires. Pg. de la Devesa, 34 - 36. E-17001 GIRONA - Tel +34 972 419 100 - Fax +34 972 208 974 - info@firagirona.com