06/03/2019

El 3r #wasteinprogress batrà el rècord d’assistents per tractar la recollida selectiva amb pagament per generació

Fira de Girona rebrà, entre aquest dimecres i divendres, més d’un miler d’assistents en el Fòrum Internacional de Residus enfocat en la taxa municipal d’escombraries justa
Els models d’èxit en la gestió dels residus municipals seran explicats per ponents de Seattle, Àustria i Itàlia, entre altres, i en els workshops i en el laboratori tecnològic

El Fòrum Internacional de Residus #wasteinprogress celebra la tercera edició a Fira de Girona entre aquest dimecres dia 6 i el divendres 8 de març amb un congrés plenament consolidat. L’esdeveniment continuarà comptant amb casos d’èxit mundial que tractaran, aquesta vegada, experiències en pagament per generació dels residus. Nou ciutats i regions del món explicaran com han introduït el concepte de justícia econòmica per incentivar la correcta separació de residus i que, de mitjana, superen el 60% de reciclatge o s’hi acosten.

Durant els tres dies el certamen batrà el seu rècord d’assistents, tot superant el miler de persones, procedents de Catalunya i de la resta de l’Estat Espanyol. Seguint la internacionalització d’anteriors edicions, també hi haurà públic de països com Bèlgica, França, Itàlia, Noruega, Grècia i Andorra.
Els ponents que assistiran en el #wasteinprogress són figures de màxima responsabilitat en referència a la recollida selectiva amb pagament per generació per assolir els objectius de reciclatge. Entre les personalitats que hi prendran part hi ha Marie-Laure Journet Bisiaux, directora del departament de Gestió de Residus de l’àrea metropolitana de Besançon (França), Christian Schreyer, gerent de Dachverband der Steirischen Abfallwirtschaftsverbände, la organització que agrupa 17 entitats locals de gestió de residus municipals a Estíria (Àustria) i Cornelia Kissling, directora tècnica i de projectes al departament de Gestió de Residus de l’Ajuntament de Berna (Suïssa).

El #wasteinprogress, organitzat per l’Ajuntament de Girona i Fira de Girona, manté l’aposta per ser un punt de trobada professional, amb la presència d’empreses que puguin acompanyar les administracions en el procés de millora de la gestió de residus. Es dirigeix, sobretot, a personal tècnic, càrrecs electes i empreses de serveis i professionals, i seguint com a aparador de projectes d’innovació empresarial i com a espai de connexió entre els sectors públic i privat. Seguint aquesta línia, es continuarà apostant pels workshops i s’instaurarà l’Innovation Lab.
Els workshops, que ja van tenir molt bona acollida el 2018, permetran obrir un espai de debat i treball per exposar i resoldre problemes concrets que afecten el nostre territori i seran conduïts per un moderador i diversos experts en cadascuna de les matèries. Els quatre workshops que es portaran a debat tractaran la inclusió de la tecnologia en el servei de recollida porta a porta i en el control d’accés a contenidors, el fet d’implantar sistemes de pagament per generació o només de control per millorar els resultats i reduir la generació de residus i la protecció de dades en la identificació dels usuaris.
D’altra banda, l’Innovation Lab, que agafa el relleu del Fòrum Innovació, és un laboratori tecnològic per conèixer les últimes innovacions en matèria de residus. Igual que l’Espai Empresa, l’aparador al públic especialitzat, comptarà amb l’assistència d’empreses internacionals. En aquest cas, les set presentacions giraran al voltant de la identificació d’usuaris i del control d’accés a contenidors com a eina principal per al pagament per generació; recompensar bones pràctiques en reciclatge a través de contenidors intel·ligents i plataformes per al pagament per generació domèstica i comercial i la seva protecció de dades.

Veure nota aquí.

 

 

Associats a
© Fira de Girona
Palau de Fires. Pg. de la Devesa, 34 - 36. E-17001 GIRONA - Tel +34 972 419 100 - Fax +34 972 208 974 - info@firagirona.com