15/06/2015

Carme Ruscalleda centra l’interès en l’última jornada de la desena edició de la fira de la sostenibilitat EcoSí de Girona

La cuinera Carme Ruscalleda ha centrat l’interès en l’última jornada de la 10a edició de la fira de la sostenibilitat EcoSí, que s’ha celebrat del 12 al 14 de juny al Palau de Fires de Girona i que ha tancat les seves portes a les 8 del vespre. Les xerrades de Ruscalleda i Montse Bradford han estat les més seguides a EcoSí 2015. En total, unes 2.000 persones han assistit a les diverses conferències programades a la fira. El saló ha rebut uns 5.500 visitants, la majoria dels quals procedents de Girona ciutat (32,1%) o de la resta de les comarques gironines (52,3%). Els assistents a EcoSí es distingeixen per la seva fidelitat al saló, ja que un 60% d’ells l’ha visitat en més d’una edició.

Per la fira també han passat el doctor Francisco Barnosell, l’economista i professor d’universitat Arcadi Oliveres, Christian Hiss, Joan Melé Humberto Schwab i Antonio Malagón, com a figures més destacades. A més, divendres es van lliurar els premis EcoSí 2015 que en aquesta edició han reconegut Jordi Roca, Quim Hugues, Josep Ribera, Salvador Sala, Maria Assumpció Pifarré, l’associació Terram, la revista ‘Ets el que menges’ i l’empresa LIQaway, dins de les sis categories que han representat els sis sectors de la fira: EcoSÍutat, EcoGastronomia, EcoTurisme, EcoHàbitat, EcoEducació i EcoSalut.

Un dels atractius de la mostra ha estat la presència de la campanya de prevenció de l’Agència de Residus de Catalunya ‘Som gent de profit’ (http://somgentdeprofit.cat/), que lluita contra el malbaratament alimentari. A la fira s’ha pogut veure una exposició itinerant i s’han celebrat un seguit de tallers en els que s’ha explicat l’origen del malbaratament i s’han aportat dades i consells sobre com evitar-ho.

El saló ha promocionat els elements claus de la sostenibilitat, en l’àmbit personal i professional, com la cooperació, la salut i el benestar. La fira s’ha convertit en un punt de trobada entre productors, fabricants, distribuïdors de productes biològics, empreses d’energies renovables i bioconstrucció amb la intenció de donar a conèixer la importància dels productes naturals, els avantatges d’una alimentació sana, la necessitat de l’energia renovable, la cura que cal tenir vers el medi ambient, l’adquisició de compromisos davant el reciclatge i intentar millorar els hàbits dels assistents. Un total de 124 expositors han participat a EcoSí, que durant tres dies ha comptat amb un extens programa amb conferències, tallers i àgores, així com una zona adreçada als més petits, l’Espai Nens.

 

 

Associats a
© Fira de Girona
Palau de Fires. Pg. de la Devesa, 34 - 36. E-17001 GIRONA - Tel +34 972 419 100 - Fax +34 972 208 974 - info@firagirona.com