24/10/2018

57 anys teixint relacions de confiança a la Fira de Mostres

Un total de 393 expositors i 90 activitats conformen la 57ª edició d’una de les fires multisectorials més grans de Catalunya.

Del 27 d’octubre a l’1 de novembre de 2018 tindrà lloc la 57ª fira multisectorial més gran del territori gironí: un espai de promoció del comerç i d’exhibició de la diversitat de sectors com el tecnològic, l’automobilístic, l’alimentari, l’industrial, el turístic o el de decoració i construcció on s’exposen productes, ofertes, novetats i serveis de tot tipus.

El Palau de Fires de Girona i el recinte al Parc de la Devesa acolliran un any més aquesta mostra amb més de 45.000 m2 d’extensió, 393 expositors i 90 activitats. Un espai idíl·lic per a la interacció i les transaccions comercials entre empreses, comerciants i visitants àvids de novetats.

Coralí Cunyat, la directora de la Fira de Girona, ha afirmat que la mostra “és una de les cireretes del nostre pastís per antiguitat, per història, per representació de sectors i per volum de negoci; ens comporta molta feina dins de les activitats que organitzem, però es veu recompensada per l’èxit dels resultats”.

Glòria Plana, la 3ª tinenta d’alcaldia de l’àrea de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local, Turisme i Ocupació, ha constatat que la Fira de Mostres “és una peça clau en el programa de Fires de Girona”. També ha afegit que “el fet que les empreses s’impliquin a venir és un exemple clar de que ens estem recuperant a poc a poc de la crisi i de que tenim un teixit empresarial dinàmic i potent.”

Pel que fa al percentatge de sectors, enguany la contractació ha quedat repartida de la següent manera: un 33% en decoració i construcció, un 30% en turisme i emprenedoria, un 17% en alimentació, un 14% en indústria i tecnologia i un 4% en motor. En quant a l’origen de les empreses, un 24% provenen de Girona ciutat, un 51% de la demarcació de Girona, un 20% de la resta de Catalunya i un 5% de la resta de l’Estat o internacionals.

 “Hem detectat una tendència positiva en les empreses, ja que reserven abans la seva plaça, agafem més m2 i inverteixen més en el disseny dels estands”, afegeix Cunyat. També fa esment de la valoració de la mostra per part de les empreses expositores, que afirmen que el primer motiu pel que venen és “pel negoci i la captació de clients”, i el segon motiu, és “per prestigi”. “Cada any el 80% ens diuen que tornaran, cosa que demostra l’alt grau de fidelització que aconsegueix la fira”, assenyala Cunyat.

Enguany es programen múltiples activitats emmarcades en l’Escenari Gastronòmic, l’Escenari Emprenedoria i ens els diversos estands dels expositors i les sales del Palau que estan a disposició per a xerrades i conferències. Al nivell 2 del Palau Firal es troba el sector d’alimentació i l’Escenari Gastronòmic, patrocinat per la Diputació de Girona i la Cambra de Comerç. El segell de qualitat Girona Excel·lent gestiona nombroses propostes gastronòmiques que arriben en forma d’activitats i tastos a dalt d’aquest escenari dedicat a promocionar els productes de km0.

El dissabte 27 a la sala d’actes tindrà lloc el suplement de “L’arca de Nogué” de Catalunya Ràdio (11h,) emès en directe a dins de la Fira de Mostres. A més, cada dia hi haurà tallers-degustació per tastar productes de Girona Excel·lent provinents de les comarques gironines.

L’Escenari Emprenedoria està situat a la planta baixa del Palau Firal, concretament, dins del Saló de l’Emprenedoria, que celebra la seva 8a edició a càrrec de l’AEEG (Associació d’Empresaris i Emprenedors de Girona). En aquest escenari hi tindran lloc xerrades per professionals, sessions de networking i entregues de premis.

Per últim, el 30 d’octubre hi haurà la celebració del dia de l’Agent Comercial, amb la hissada de la bandera col·legial que comptarà amb la presència d’autoritats, col·legiats i col·legiades, la junta de govern del COAC GIRONA i representants d’altres col·legis, en un acte organitzat pel Col·legi Oficial d’Agents Comercials de Girona i Comarques.

A més, aquest any es tornaran a posar invitacions disponibles a través de l’app de la Fira de Girona per venir a la Fira de Mostres de franc. Aquestes invitacions seran vàlides una sola vegada per accedir els 2 dies laborables de celebració de la fira, el 30 i el 31 d’octubre. Tots aquelles persones que ensenyin la seva invitació a taquilla a través del mòbil podran entrar a l’exposició de manera gratuïta.

El lloc de celebració de la mostra és el Palau de Fires de Girona i Recinte Exterior del Parc de la Devesa amb un horari de 10 a 20h. El cost de l’entrada serà de 4,5 euros general i de 2,5€ reduïda els dies laborables (30 i 31 d’octubre). Per a més informació, podeu consultar la web www.firagirona.com.

  • En aquest enllaç trobareu el dossier de premsa amb el programa d’activitats.

 

Associats a
© Fira de Girona
Palau de Fires. Pg. de la Devesa, 34 - 36. E-17001 GIRONA - Tel +34 972 419 100 - Fax +34 972 208 974 - info@firagirona.com