08/11/2019

55 dioramistes participaran a la Fira Internacional de Col·leccionisme Playmobil de Girona

D’entre les activitats paral·leles, se sortejà per primer cop un «click» de Playmobil gegant inspirat en el futbolista blaugrana Leo Messi

Un total de 55 dioramistes entre professionals i joves del concurs infantil seran presents, aquest cap de setmana, els dies 9 i 10 de novembre, a la quarta edició de la Fira Internacional de Col·leccionisme Playmobil que tindrà lloc al Palau de Fires de Girona. El saló es manté com un referent en l’àmbit europeu i comptarà amb la presència d’expositors i diorames internacionals que destaquen per la qualitat de les creacions de clicks de la marca de joguines alemanya. La fira obrirà entre les 10 del matí i les 8 del vespre i el preu d’entrada serà de 3,5 euros (gratuït pels menors de tres anys).
La Fira Internacional de Col·leccionisme comptarà amb més de 15 expositors -el 80% dels quals procedents de països com França, Alemanya, Bèlgica i Holanda- que, a més de mostrar els seus muntatges, vendran peces als visitants. La resta d’expositors provenen de diferents llocs del territori català. D’entre les novetats en les representacions de 25 diorames n’hi haurà de dedicades a l’incendi de la catedral de Notre-Dame, de París, i dues recreacions inspirades en la sèrie Joc de Trons. Altres temàtiques com el circ, pirates, bombers, medievals o batalles també marcaran l’edició d’aquest any.
Ignasi Puig, director de la Fira Internacional de Col·leccionisme Playmobil, considera que aquesta fira «és la més potent que es pot veure a Europa en aquests moments. Fa quatre anys teníem el repte de posar Girona al mapa europeu del col·leccionisme de Playmobil i s’ha convertit en una realitat». Per a Puig, «a Girona es presenten obres que no s’han vist en d’altres territoris i pels dioramistes és l’escenari excel·lent per presentar les noves creacions». Coralí Cunyat, directora de Fira de Girona, considera que és un esdeveniment «totalment consolidat, és difícil que tingui èxit cada any, però ha creat una dimensió creativa i pedagògica que aproxima la història i la cultura al públic».

Un «Messi gegant», concursos, tallers de creativitat, inflables i ruta d’aparadors

Paral·lelament, la Fira Internacional de Col·leccionisme Playmobil prepara altres activitats, com el sorteig d’un Playmobil gegant inspirat en el futbolista blaugrana Leo Messi, concurs infantil, l’espai de creativitat digital, la ruta dels aparadors, el concurs del click amagat, el parc infantil i els tallers de creativitat.

Veure tota la nota aquí.

 

 

 

Associats a
© Fira de Girona
Palau de Fires. Pg. de la Devesa, 34 - 36. E-17001 GIRONA - Tel +34 972 419 100 - Fax +34 972 208 974 - info@firagirona.com